Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Η Barre Astie αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο γυμναστικής που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα. Η Ελένη Μπαλαφούτη μας εξηγεί πως λειτουργεί & γιατί έχει αγαπηθεί τόσο πολύ.

Η Barre Astie αποτελεί μια εναλλακτική μ...

Η κα. Μπαλαφούτη έχει την οργάνωση και την ευθύνη του εκπαιδευτικού προγράμματος Barre Astie σε όλη την Ελλάδα

Τι είναι η μέθοδος Barre Astie και σε ποιούς απευθύνεται;

H “Barre Astié” είναι η εξέλιξη της “Barre-à-terre”, ένας είδος εκγύμνασης που περιλαμβάνει ασκήσεις οι οποίες γίνονται στο πάτωμα αντί στην κλασική μπάρα και απευθύνεται σε χορευτές για βελτίωση τεχνικής, ενδυνάμωση, αποθεραπεία και ευεξία. Ο Alain Astie, διεθνής προσωπικότητα του χορού, με αφετηρία αυτή την ιδέα δημιούργησε μια νέα μέθοδο, που ονομάζεται πλέον “Barre Astié”, η οποία συνεχίζει να λαμβάνει μέρος στο πάτωμα (συνήθως σε στρωματάκι / mat), προσφέροντας μία ολοκληρωμένη σύνθεση ασκήσεων που διαθέτουν την αισθητική και τις αξίες του κλασικού και σύγχρονου χορού. Είναι στην ουσία ένα χορευτικό μάθημα δαπέδου που δεν απευθύνεται μόνο σε χορευτές, αλλά και σε όσους αναζητούν την εκγύμναση που να συνδυάζει χαλάρωση και ευεξία.

Για να ξεκινήσει κάποιος, πρέπει να τηρούνται προϋποθέσεις σχετικά με την ηλικία, το βάρος, την ευλυγισία ή την ενασχόληση με τον χορό και την κίνηση γενικά;

Η Β.Α. απευθύνεται σε όλους και η μεθοδολογία της είναι αποτελεσματική και ασφαλής σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν είναι απαραίτητες οι γνώσεις χορού, δεν υπάρχει κανένα όριο στα κιλά γιατί οι συνδυασμοί και οι ασκήσεις γίνονται στο πάτωμα οπότε αποκλείονται οι όποιες δυσκολίες ή περιορισμοί σε σχέση με το βάρος ή την αντοχή μας, δεν υπάρχει όριο ηλικίας και η ευλυγισία είναι ένα από τα βασικά που μπορεί να κερδίσει κάποιος μέσα από τα μαθήματα Β.Α. Μέσα από αυτήν την μέθοδο βρίσκει τα “κλειδιά” για να έρθει σε επαφή με το σώμα του και να γνωρίσει τις ιδιαιτερότητες του.

Τι αποτελέσματα να περιμένει κανείς;

Άμεση ανακούφιση από τους καθημερινούς πόνους στον αυχένα και την ωμοπλατιαία ζώνη, σωστή στάση, ενδυνάμωση, ευλυγισία… η δε χαλάρωση των ισχιακών και ωμιαίων αρθρώσεων σε συνδυασμό με τη σωστή αναπνοή δίνει αμέσως την αίσθηση ότι σώμα είναι πιο ελαφρύ και συντονισμένο. Πάνω απ’ όλα είναι ένα μάθημα καλλιτεχνικό γιατί χρησιμοποιεί την μουσική ως πηγή ρυθμού και έμπνευσης και χαρίζει ηρεμία και ευεξία.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Όπως κάθε είδος εκγύμνασης, έτσι και η “Barre Astié” ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουμε την αποτελεσματικότερη καύση περιττών θερμίδων και λιπών.

Αντικαθιστά τη γυμναστική; Δηλαδή, αποκτά κανείς γράμμωση και ενδυνάμωση;

Καταρχήν, η “Barre Astié” βελτιώνει τη στάση του σώματός μας, με αποτέλεσμα να αποφορτίζονται οι μύες (αυχένας, πλάτη, μέση, λεκάνη, άνω και κάτω άκρα). Επειδή βρισκόμαστε στο έδαφος, δεν σηκώνουμε βάρη και δουλεύουμε την ελαστικότητα, οι μύες τείνουν να ενδυναμώνουν, χωρίς όμως να φουσκώνουν, φέρνοντας έτσι την ιδανική γράμμωση. Επίσης, επειδή δουλεύουμε διαφορετικούς συνδυασμούς ασκήσεων με συμπληρωματικές - αντίθετες κινήσεις και συνεχή ροή (όπως και στον χορό), ενεργοποιείται όλο το σώμα, από μέσα προς τα έξω, και γραμμώνει.

Είναι ένα ακριβό είδος εκγύμνασης;

Σαν τιμή κινείται στα ίδια πλαίσια με τον χορό, τη Γιόγκα και το Πιλάτες και βέβαια εξαρτάται από το αν μπαίνει κάποιος σε ομαδικές συνεδρίες ή επιλέγει personal training. Σε καμία περίπτωση πάντως δε θεωρείται απρόσιτο οικονομικά.

Η μέθοδος διδάσκεται μόνο από πιστοποιημένες/ους καθηγήτριες/τές Barre Astié που έχουν ολοκληρώσει το αντίστοιχο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στην Ελλάδα διδάσκεται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τον Βόλο και το Ναύπλιο ενώ στην Πάτρα θα τη βρείτε κατ’ αποκλειστικότητα στην Ακαδημία Χορού και στον καινούριο χώρο της, τη σχολή DanceA. Η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Ελένη Μπαλαφούτη εκτός από πιστοποιημένη καθηγήτρια Barre Astié έχει και την οργάνωση της μεθόδου και την ευθύνη του εκπαιδευτικού της προγράμματος σε όλη την Ελλάδα κι έχει μεταφράσει από τα Γαλλικά το επίσημο βιβλίο της μεθόδου «Η Γραμματική του Σώματος».

Δείτε το video & Ενημερωθείτε για τα προγράμματα της Barre Astie εδώ:

Ακαδημία Χορού: Καραισκάκη 125-Πάτρα, Τηλ.: 2610 279 544

Dance A: Έλλ. Στρατιώτου 93-Πάτρα, Τηλ. 2610 426 420

www.patrasdanceacademy.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being