Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ύπατη Αρμοστεία ανησυχεί για την επιστροφή 10 Σύρων αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα

Η Ύπατη Αρμοστεία ανησυχεί για την επιστ...

Προς την Τουρκία

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Palais des Nations στη Γενεύη ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: "Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επιστροφή υπηκόων της Συρίας από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Υ.Α., μια ομάδα 91 ατόμων έφτασε στη Μήλο στις 9 Οκτωβρίου. Στις 14 Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου, όπου εξέφρασαν επίσημα στις αρμόδιες αρχές την επιθυμία τους να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα.

Ανάμεσά τους ήταν 10 υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κω, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επανεισδοχή τους με αεροπλάνο στα Άδανα, στην Τουρκία, χωρίς να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου τους. Η Υ.Α. έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τις ελληνικές Aρχές για το περιστατικό αυτό.

Η Υ.Α. εκφράζει επίσης την ανησυχία της για ένα ακόμα περιστατικό, το οποίο αφορά μια ομάδα 131 ατόμων που έφτασαν στην Πελοπόννησο στις 8 Οκτωβρίου. Η Υ.Α. ζήτησε πληροφορίες για το νομικό καθεστώς και για το μέρος όπου βρίσκονται οι 33 από αυτούς, οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία. Στα 33 αυτά άτομα δεν επιτράπηκε η πρόσβαση της Υ.Α. και του νομικού εκπροσώπου τους."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις