Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΤΑΙΝΙΑ "Η ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ", ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Η ΤΑΙΝΙΑ "Η ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ", ΒΡΑΒΕ...

Και ρουμανικό σινεμά στη Γούναρη

Από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 αναμένεται να έρθει για προβολή στην δεύτερη αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη που λειτουργεί ως κινηματογραφική, μία αξιόλογη και βραβευμένη στο Φεστιβάλ των Καννών ταινία με τίτλο "Η Αποφοίτηση". Το φιλμ βγήκε σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ στην Ελλάδα στις 13 Οκτωβρίου 2016 και έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Πρόκειται για ταινία που απευθύνεται στους σινεφίλ και όχι μόνο. «Η Αποφοίτηση - Graduation (Baccalaureat)», διάρκειας 128 λεπτών, φέρει την υπογραφή στο σενάριο και στην σκηνοθεσία του βραβευμένου Ρουμάνου δημιουργού Cristian Mungiu (Beyond the hills, 4months 3 weeks and 2 days).

Μάλιστα η «Αποφοίτηση» (η αφίσα της οποίας ήδη κοσμεί την προθήκη του σινέ Πάνθεον) διακρίθηκε στο Φεστιβάλ των Κανών, τον περασμένο Μάιο με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας. Παίζουν οι: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Rares Andrici.

Περίληψη :

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Cristian Mungiu, επιστρέφει με μια δυνατή οικουμενική σπουδή πάνω στην πατρική ανασφάλεια, την σχετικότητα της αλήθειας και την αμφισημία του συμβιβασμού, ιδωμένη μέσα από μία σχέση πατέρα και κόρης. Μια μοναδική και ασυμβίβαστη οπτική.

Ο Ρομέο είναι ένας γιατρός που ζει σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Τρανσυλβανίας και έχει μεγαλώσει την 18χρονή κόρη του με την ιδέα ότι θα φύγει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Το σχέδιο του βρίσκεται πολύ κοντά στην επιτυχία αφού η Ελίζα έχει κερδίσει μια υποτροφία για σπουδές Ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει απλώς να περάσει τις τελικές εξετάσεις, κάτι πολύ εύκολο για μια τόσο καλή μαθήτρια.

Όμως μία μέρα πριν τις εξετάσεις συμβαίνει ένα ατύχημα που θέτει σε κίνδυνο την αναχώρηση της Ελίζα. Τώρα ο Ρομέο καλείται να λάβει μία απόφαση. Υπάρχουν τρόποι να λύσει το πρόβλημα αλλά κανένας από αυτούς δεν συμβαδίζει με τις αρχές που ο ίδιος σαν πατέρας δίδαξε στην κόρη του.

Ταινίες του Μουνγκίου έχει προβάλλει κατά το παρελθόν η Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών. Οι ταινίες του αποτυπώνουν τη σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας του, της Ρουμανίας και της ευρύτερης νοτιοανατολικής Ευρώπης στην μετακομμουνιστική εποχή.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Οι ταινίες "Αγανάκτηση", "Η Αποφοίτηση" και "Θάρρος ή Αλήθεια" έρχονται τον Οκτώβριο στις ελληνικές αίθουσες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture