Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με εκπαιδευτικούς

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψε...

Στην Αμαλιάδα το Σάββατο 22/10 στις 11 το πρωί

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στις 11 το πρωί στο cine CINEMA της πόλης της Αμαλιάδας στο γειτονικό νομό Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους εκπαιδευτικούς του δήμου Ήλιδας. Την πρόσκληση απευθύνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ήλιδας και απώτερος στόχος είναι να οργανωθεί μόνιμα στην Αμαλιάδα το Διαγωνιστικό Τμήμα του Ντοκιμαντέρ (KIDS & DOCS).

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει την Αμαλιάδα ως ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ αφού, εκτός του διαγωνιστικού προγράμματος, θα οργανωθούν συνολικά περί τις 70 εκδηλώσεις (αφιερώματα, εργαστήρια, σεμινάρια, λογοτεχνικές εκδηλώσεις και λοιπές εκπαιδευτικές δραστηριότητες), στο διάστημα από 4 έως 16 Δεκεμβρίου 2016.

Εξαίροντας το ρόλο των εκπαιδευτικών στην επιτυχία του θεσμού, ο κ. Σπύρου αναφέρει ότι «για να φέρουμε εις πέρας  όλη αυτήν την οργανωτική δουλειά έχουμε συγκροτήσει μια οργανωτική ομάδα από ανθρώπους με εμπειρία αλλά και με ενθουσιώδη διάθεση. Ωστόσο σας δηλώνω ότι έχουμε ανάγκη και από τη δική σας ουσιαστική συμμετοχή και συνεργασία. Διότι το Φεστιβάλ Ολυμπίας, πέραν των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του (αισθητικές/ καλλιτεχνικές επιλογές, εκπαιδευτική διάσταση, ενεργός συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και ιδίως των παιδιών κ.α.), αναγνωρίζει ότι οφείλει την επιτυχία του στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία πρώτα απ’ όλους αντιλήφθηκε τη σημασία του και εκτίμησε το έργο του».

Τέλος ανέφερε τα εξής:

«Ως εκπαιδευτικό που δίνει καθημερινά τη μάχη για τη μόρφωση των παιδιών και πασχίζει για μια καλύτερη Παιδεία, σας θεωρώ φυσικό σύμμαχο και συνοδοιπόρο στη δική μας προσπάθεια. Μια προσπάθεια που αποσκοπεί να καθιερώσει στην πόλη της Αμαλιάδας μια μεγάλη διοργάνωση η οποία θα απευθύνεται στη νέα γενιά με στόχο να διευρύνει τους ορίζοντές της και να αναπτύξει την κριτική και δημιουργική σκέψη της».

Πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture