Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευρωπαϊκή συνεργασία για την αντιμετώπιση της διακίνησης λαθραίων μέσω του Λιμανιού της Πάτρας-Πώς το ρύζι πρόδωσε τα τσιγάρα

Ευρωπαϊκή συνεργασία για την αντιμετώπισ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πρόκληση» για διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων το λιμάνι

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, το λιμάνι της Πάτρας, ως κόμβος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, πολυτελών αυτοκινήτων αλλά και ναρκωτικών, έχει επανέλθει στην επικαιρότητα, μέσα από περιστατικά πάταξης τέτοιων φαινομένων.Την Πέμπτη άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας μετά από συνεργασία με την Αστυνομία εντόπισαν σε φορτηγό ψυγείο που μετέφερε κρέατα κι ερχόταν από την Ιταλία, 29 κιλά κοκαΐνης μέσα σε βαλίτσα, που βρισκόταν κρυμμένη στην καμπίνα του φορτηγού.

Πάτρα:Βαλίτσα με 29 κιλά κοκαΐνης μετέφερε φορτηγό, μέσω του λιμανιού-Επιχείρηση αστυνομίας και λιμενικού για ...

Πριν λίγες εβδομάδες άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών εντόπισαν πολυτελή αυτοκίνητα Range Rover που είχαν κλαπεί από διάφορες χώρες της Ευρώπης, να φτάνουν από την Ιταλία στην Πάτρα, προκειμένου να διοχετευτούν στις αγορές της Τουρκίας και της  Μέσης  Ανατολής.

Μπλόκο στη διακίνηση κλεμμένων αυτοκινήτων μέσω του ... - Thebest.gr

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός  270.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων στο τέλος Σεπτεμβρίου. Εκεί  το φορτίο που ήταν ρύζι κίνησε την περιέργεια  των λιμενικών κι άρχισαν να ψάχνουν πιο επισταμένα ο φορτηγό, καθώς το ρύζι δεν είναι ένα εμπόρευμα που περνά συχνά από το λιμάνι. Το ρύζι στη συνέχεια δόθηκε σε ιδρύματα.

Πάτρα:Τι ψάχνει το Λιμεναρχείο για τα 270.000 λαθραία ... - Thebest.gr

Νταλίκα με 270.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας- Η ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Για την πάταξη της λαθροδιακίνησης  το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, απλώνει τη δική του βεντάλια μέτρων. Με ειδικά σκυλιά και σκάνερ αλλά και με τη συνεργασία ξένων διωκτικών αρχών κυρίως στο κομμάτι των λαθραίων .

 

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών  Δημήτρης Κυριακουλόπουλος «Η Πάτρα είναι μία από τις πύλες που οδηγούν  στη Δύση και μοιραία γίνεται ένας «στόχος» για να περάσουν τα φορτηγά. Εμείς , έχουμε διεθνή συνεργασία με όλες τις αστυνομικές αρχές της Ευρώπης. Το τελευταίο διάστημα μας έχουν επισκεφθεί ανώτατοι αξιωματούχοι από πρεσβείες  χωρών της ΕΕ όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, οι οποίοι ενδιαφέρονται πολύ για το δικό μας έργο. Κι αυτό γαιτί υπάρχει άμεση επίπτωση στις οικονομίες των χωρών τους. Για παράδειγμα στην Αγγλία ένα πακέτο τσιγάρα με τους δασμούς στοιχίζει 12 έως 14 ευρώ και το λαθραίο στη μαύρη αγορά πωλείται 8 ευρώ.. Έχουμε επίσης  συνεργασία και με τις Ιταλικές και τις Γερμανικές αρχές, που έχουν εδώ εκπρόσωπο για εντοπισμό ακόμα και πλαστών διαβατηρίων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις