Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι Αμαζόνες της Πάτρας! Κρατούν πολεμικά όπλα και παίζουν airsoft - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι Αμαζόνες της Πάτρας! Κρατούν πολεμικά...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Είναι μια από τις παλαιότερες γυναικείες ομάδες airsoft στην Ελλάδα

Μπορεί το ροζ να είναι αγαπημένο γυναικείο χρώμα και να εκτιμάται ζεστό και ρομαντικό, ωστόσο στην εκδοχή της ομάδας "airsosft female indigo snakes" όταν το δεις από κοντά θα... πονέσει. Το Hello Kitty μάλλον είναι αντιπερισπασμός, καθώς όταν τα πράγματα έρθουν στο πεδίο της μάχης το ροζάκι αλλάζει σε κάτι φαιοπράσινο και η στρατηγική γίνεται και γυναικεία υπόθεση. Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, είναι η διαφορά και αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν.

Οι Airsoft Female Indigo Snakes (AFIS) είναι η πρώτη επίσημη γυναικεία ομάδα Airsoft πανελληνίως. Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και τα ιδρυτικά της μέλη είναι τρία κορίτσια από την Πάτρα. Μυήθηκαν στον κόσμο του Airsoft μέσα από την ήδη υπάρχουσα πατρινή ομάδα Ghost Bastards.
Τα μέλη της AFIS στην Πάτρα, συνδέει μια δυνατή φιλία και φυσικά η ανάγκη για δράση και εκτόνωση.

Με αφετηρία τη ευγενή άμμιλα - βασικό συστατικό για το airsoft- παίζουν σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Τα μέλη έχουν τα παρατσούκλια τους. Πρόκειται για τις Black Mamba, Boiga και Queen Cobra. Η Boiga αποχώρησε πριν λίγο καιρό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ AIRSOFT

Το χόμπι αυτό αφορά τη συλλογή πραγματικών, μη θανάσιμων, γνήσιων αντιγράφων πραγματικών όπλων είτε για σκοπούς επίδειξης ή για τη συμμετοχή σε φιλικό ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Ιστορία
Το Airsoft ως άθλημα ξεκίνησε στην Ιαπωνία στις αρχές του 1980. Η κατοχή όπλων στην Ιαπωνία ήταν παράνομη αλλά παράλληλα υπήρχε αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτά, γεγονός που έκανε μια εταιρεία να ξεκινήσει την παραγωγή αντιγράφων όπλων που λειτουργούσαν με ελατήριο και τα οποία εκτόξευαν πλαστικά σφαιρίδια μεγέθους 6mm. Ορισμένοι επιμένουν ότι το Airsoft προέρχεται από το paintball (χρωματοσφαίρηση), ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθεί συνοπτικά ότι δεν υπάρχουν όπλά paintball τα οποία να εκσφενδονίζουν σφαιρίδια διαμετρήματος .22.

Τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 80Ά, το άθλημα εμφανίστηκε σε γειτονικές χώρες της Ιαπωνίας όπως στο Χόνγκ-Κονγκ, την Κορέα, την Ταϊβάν και τις Φιλλιπίνες. Το Airsoft εμφανίστηκε στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη στα μέσα του 1990 και μόλις τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει αναπτυχθεί στις εν λόγω Ηπείρους.

Τα όπλα
Στην ουσία είναι τα ίδια τα όπλα το στοιχείο εκείνο που προσελκύει τους παίκτες στο άθλημα αυτό. Τα όπλα Airsoft είναι γνήσια αντίγραφα κλίμακας 1:1 των πραγματικών όπλων και εκσφενδονίζουν στρογγυλές, πλαστικές σφαίρες μεγέθους 6mm γνωστές και ως «BBs» οι οποίες εξέρχονται από την κάνη του όπλου με συμπιεσμένο αέρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα όπλα Airsoft μοιάζουν σε όψη και λειτουργικότητα με το πραγματικό όπλο του οποίου αποτελούν γνήσιο αντίγραφο. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι τα όπλα Airsoft έχουν την ίδια όψη, αίσθηση, βάρος και λειτουργίες με τα πραγματικά όπλα. Συχνά ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς ποιο είναι το όπλο είναι το πραγματικό και ποιο το αντίγραφο είναι να πατήσει τη σκανδάλη.

Υπάρχουν 3 βασικά είδη όπλων Airsoft: Τα αυτόματα – ηλεκτροκίνητα (AEGs), Αερίου και Ελατηρίου.

Το πιο δημοφιλές είδος είναι το αυτόματο-ηλεκτροκίνητο όπλο η δημιουργία του οποίου οδήγησε εν μέρει και στην απογείωση του αθλήματος μέχρι τα τέλη του 1990.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight