Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη:"Προτάσεις για την αναβάθμιση των δημοτικών γηπέδων υπάρχουν-Ανοιχτά μυαλά κι αυτιά υπάρχουν;"

ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη:"Προτάσε...

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις της δημοτικής αρχής για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής της Πάτρας για τα δημοτικά γήπεδα η δημοτική παράταξη ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη επισημαίνει:

2014: Η νέα, τότε, δημοτική αρχή του ΚΚΕ διατυπώνει με σαφήνεια τις προθέσεις της. «Όπως όλα τα ακίνητα του Δήμου τα γήπεδα που είναι ιδιοκτησία του αποτελούν Δημοτική περιουσία, άρα η συντήρηση και η ομαλή λειτουργία τους, είναι υποχρέωση του Δήμου.»

2016: Τα προβλήματα των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Δήμου γιγαντώνονται.

Υποτίθεται ότι οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής θα έλυναν τα προβλήματα  λειτουργίας, συντήρησης και ασφάλειας των γηπέδων. Ταυτόχρονα, θα αποδίδονταν απρόσκοπτα στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους και, κατά συνέπεια, στους ίδιους τους αθλούμενους.

Κι ενώ ο κάθε καλοπροαίρετος δημότης θα ανέμενε τον απολογισμό μιας διετίας που υποτίθεται ότι είχε σε υψηλό επίπεδο προτεραιοτήτων τη βελτίωση της κατάστασης των δημοτικών γηπέδων, ο αντιδήμαρχος «επί παντός επιστητού» με  τη βοήθεια της ντρίπλας πετά τη μπάλα στην εξέδρα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση αποσιωπώντας, παράλληλα, τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Εγκαταλελειμμένα τα γήπεδα, λοιπόν, με ελλείψεις φύλαξης, καθαριότητας, υγιεινής και ασφάλειας για τους αθλούμενους, ως επί το πλείστον παιδιά, έρμαια σε βανδαλισμούς και υποκλοπές ρεύματος και νερού, σύμφωνα με τη συνέντευξη που παραχώρησαν χθες οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία τους.

Εμείς από την πλευρά μας, ως ΡΑΠ, επαναφέρουμε δημόσια κάποια από τα ερωτήματα που έχουμε θέσει στη δημοτική αρχή χωρίς να έχουμε πάρει ποτέ απάντηση.

Πόσες μελέτες έχει καταθέσει η δημοτική αρχή για χρηματοδότηση από τα αρμόδια Υπουργεία και εάν υπάρχουν τέτοιες μελέτες πόσες έχουν στερηθεί χρηματοδότησης;

Τι ενέργειες έχουν γίνει για την αναζήτηση των δυνατοτήτων εξεύρεσης πόρων, που αποδεδειγμένα υπάρχουν, μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων όπως για παράδειγμα η αδειοδότηση και ενοικίαση των κυλικείων, η ενοικίαση διαφημιστικού χώρου, κ.ά.

Πόσους εργαζόμενους έχει προγραμματίσει ο Δήμος να απασχολήσει στις αθλητικές εγκαταστάσεις από το πακέτο των 650 εργαζομένων που σύντομα θα προσλάβει;

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι τα αιτήματα αύξησης της χρηματοδότησης θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε μια στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας και να είναι πλήρως τεκμηριωμένα. Σε διαφορετική περίπτωση, υποβιβάζουν το ίδιο το αίτημα σε πρόσχημα ανέξοδης πολιτικής που έχει ως στόχο τον εύκολο εντυπωσιασμό και την ψηφοθηρία και όχι την επίλυση των προβλημάτων αδιαφορώντας για τα εκατοντάδες νέα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτά τα δημοτικά γήπεδα.

Προτάσεις υπάρχουν.

Ανοικτά μυαλά και αυτιά υπάρχουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους τα δημοτικά γήπεδα – Εθελοντές και Δήμος κάνουν ό,τι μπορούν αλλά…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις