Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Ο κακός μας ο καιρός σήμερα και αύριο - Βελτίωση από την Κυριακή-Δείτε αναλυτικές προγνώσεις

Δυτική Ελλάδα: Ο κακός μας ο καιρός σήμε...

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επηρεαστούν:

1. Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος η Δυτική και Κεντρική Στερεά η Δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Θεσσαλία.

2. Την Παρασκευή και το Σάββατο πιθανώς πρόσκαιρα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Πελοπόννησος και η Ανατολική Στερεά.

3. Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής πιθανώς η ανατολική νησιωτική χώρα.

Πάτρα: Έρχεται βροχή από το απόγευμα και μέχρι το Σάββατο - Ποιές ώρες να έχετε υπό...μάλης την ομπρέλα-Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται βροχερός.

Δείτε αναλυτικά μέρα τη μέρα για Δυτική Ελλλάδα και Πάτρα.

Κέντρο χαμηλών πιέσεων βρίσκεται σχεδόν στάσιμο και θα στροβιλίζεται στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης τις ερχόμενες 3 ημέρες. Κατά τον στροβιλισμό του αυτόν,στο νότιο τμήμα του θα δημιουργούνται βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα επηρεάζουν με μέτωπα κακοκαιρίας την δυτική, την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Παράλληλα με την στροφή των ανέμων σε νοτιάδες η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο,η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου δεν θα εκδηλωθούν φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, μέρα με μέρα για την Δυτική Ελλάδα αναμένουμε τα εξής:

Παρασκευή: Η ημέρα κυλήσει με κατά περιόδους βροχές αλλά και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της σχεδόν σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με την ψύχρα να είναι αρκετά έντονη την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο γύρω στα 4-5bf.

Το Σάββατο θα ξεκινήσει με ιδιαίτερο άστατο καιρό στο σύνολο της Δυτικής χώρας με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι περισσότερα στο πρώτο μισό της ημέρας, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, με τους ανέμους να παραμένουν νότιοι, ενώ η ένταση τους δε θα διαφέρει από αυτή  των προηγούμενων ημερών.

Η Κυριακή αναμένεται να κυλήσει με βελτιωμένο καιρό, καθώς το χαμηλό που αναφέρθηκε αρχικά θα αρχίσει να κινείται βορειοανατολικά και να εκφυλίζεται με την όποια δραστηριότητά του να παύει.

Να σημειωθεί ότι σε τοπικό επίπεδο τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα και να συνοδεύονται από αξιόλογη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Όσον αφορά στην Πάτρα:

Η Παρασκευή θα κυλήσει με ιδιαίτερο άστατο καιρό στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή σχεδόν στο σύνολό της με βροχές μέτριας έως ισχυρής έντασης, ενώ αυξημένη παρουσιάζεται η πιθανότητα για καταιγίδα κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Ο υδράργυρος από 17-21oC, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων γύρω στα 4 και στον Πατραϊκό 5bf.

Το Σάββατο θα κυλήσει και αυτό με άστατο καιρό όχι όμως στο σύνολό του. Ο κύριος όγκος των φαινομένων θα εντοπίζεται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες  καθώς από το απόγευμα και μετά αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18-22oC.Οι νοτιάδες θα πνέουν με εντάσεις γύρω στα 3-4bf.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 23-24oC.

Η τάση του καιρού μας δείχνει προς στιγμήν, ότι μετά την βελτίωση αυτή του καιρού ότι το τελευταίο πενθήμερο του μήνα 26-31 θα κυλήσει με βροχερό καιρό σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Είναι νωρίς όμως για περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς με την πάροδο των ημερών το ποσοστό προγνωσιμότητας  μειώνεται.

Ας το κρατήσουμε προς ώρας σαν μια πιθανότητα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Νεότερα στοιχεία γι αυτήν την εξέλιξη την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις