Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το προσφυγικό που επέστρεψε στην... καθημερινότητα της Πάτρας "ήρθε για να... ξαναφύγει"; Η εγκατάσταση των Σύριων στο Ρίο και οι μετανάστες του...λιμανιού-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το προσφυγικό που επέστρεψε στην... καθη...

Δυο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος

Το προσφυγικό επανέρχεται στην καθημερινότητα της Πάτρας εξαιτίας δυο διαφορετικών συνθηκών. Η πρώτη αφορά στην εγκατάσταση περίπου 200 προσφύγων από τη Συρία στο ξενοδοχείο Rio Beach με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Ήδη προχθες έφθασαν στην περιοχή κι εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο οι πρώτοι 40 πρόσφυγες, οικογένειες ευκατάστατες πριν τον πόλεμο, γυναίκες και παιδιά, ενώ αναμένονται σταδιακά άλλα 160 άτομα.Η συντριπτική πλειοψηφία θα μείνει στην περιοχή για διάστημα από μια εβδομάδα έως τρεις μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ταξιδέψουν στη Γερμανία ή τη Σουηδία όπου βρίσκονται οι συγγενείς τους.

Πάτρα: Εγκαταστάθηκαν Σύριοι πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Rio Beach – ΦΩΤΟ

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε αποσταλεί κανένα έγγραφο από κυβερνητική ή άλλη αρχή που να ενημερώνει για την μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων στην Πάτρα ή γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα.Κι αυτό γιατί η μίσθωση του ξενοδοχείου έχει γίνεται από την Υπατη αρμοστεία του ΟΗΕ ενώ υπεύθυνη για τη φιλοξενία των προσφύγων είναι η ΜΚΟ Πράξις.

Οι πρόσφυγες έφτασαν στο Ρίο το βράδυ της Τρίτης, προερχόμενοι από το κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά Ιωαννίνων, και κατέλυσαν στο παραλιακό ξενοδοχείο. Πρόκειται για προσωρινές φιλοξενίες προσφύγων που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία των αιτήσεων και βρίσκονται στο στάδιο της μετεγκατάστασής τους σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Η δεύτερη διάσταση του ζητήματος αφορά στην παρουσία μεταναστών ξανά στα κάγκελα αυτή τη φορά του νότιου λιμανιού.Μετά το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη οι πρόσφυγες αναζητούν εναλλακτικές για να μεταβούν σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων που περιμένουν τη «χρυσή ευκαιρία» να φύγουν στο εξωτερικό, ήταν αισθητή τις προηγούμενες εβδομάδες.

Τα μέτρα στο Λιμάνι για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών, οι οποίοι έχουν ως ορμητήριο κατά κύριο λόγο το παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, είναι αυξημένα και σχεδιάζεται να ενισχυθούν κι άλλο, όπως εξήγησε ο κ. Κυριακουλόπουλος.

Φράκτης από πλέξιγκλας, ώστε να εμποδίζει το σκαρφάλωμα και η απόκτηση ενός σταθερού σκάνερ είναι μέσα στο πλάνο που δρομολογείται.

Επιπρόσθετα υπάρχει και εκπαιδευμένος σκύλος που συνδράμει το έργο του Λιμενικού, στον εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις