Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετά την Ειδομένη στην Πάτρα-Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων και παράνομων μεταναστών-Τα επιπρόσθετα μέτρα στο λιμάνι-ΦΩΤΟ

Μετά την Ειδομένη στην Πάτρα-Αυξήθηκε ο ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τι λέει ο Λιμενάρχης στο thebest.gr

Μετά το κλείσιμο των συνόρων της Ειδομένης πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες αναζητούν άλλες λύσεις διαφυγής σε χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης και φυσικά η Πάτρα είναι μία από αυτές, δεδομένου ότι αποτελεί πύλη στη Δύση μέσω του λιμανιού της.

Όπως είπε στο thebest.gr o Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος "έχει παρατηρηθεί ότι μετά το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη, ψάχνουν εναλλακτικές για να πάνε στο εξωτερικό. Και η Πάτρα είμαι μία απ΄αυτές. Υπήρξε αύξηση των παράνομων μεταναστών, όχι μεγάλη, αλλά αισθητή. Ωστόσο πριν δύο περίπου εβδομάδες έγινε μία επιχείρηση της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να μειωθεί αρκετά το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στο λιμάνι" αναφέρει και σχολιάζει ότι «υπάρχει αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Εγκαταστάθηκαν σήμερα 40 πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Rio Beach - Νοικιάστηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ - Αναμένονται 200 - ΦΩΤΟ

Τα μέτρα στο Λιμάνι για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών, οι οποίοι έχουν ως ορμητήριο κατά κύριο λόγο το παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, είναι αυξημένα και σχεδιάζεται να ενισχυθούν κι άλλο, όπως εξήγησε ο κ. Κυριακουλόπουλος.

Φράκτης από πλέξιγκλας, ώστε να εμποδίζει το σκαρφάλωμα και η απόκτηση ενός σταθερού σκάνερ είναι μέσα στο πλάνο που δρομολογείται.

H οικοσκευή είχε μέσα και αμφορείς!Πώς τους εντόπισαν άνδρες του Λιμεναρχείου της Πάτρας,πριν καταλήξουν στη Ρώμη

 

Αυτή τη στιγμή,αναφέρει ο Λιμενάρχης, "υπάρχει το  σκάνερ που βοηθά στον εντοπισμό τους, φυσικά γίνονται περίπολοι για την αποτροπή της εισόδου στον χώρο του λιμανιού, οπτικοί έλεγχοι από σεκιούριτι του ΟΛΠΑ, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του οποίου κ. Κοντοέ έχουμε εξαιρετική συνεργασία και μας παρέχει βοήθεια και στη συνέχεια φυσικά υπάρχουν δικοί μας συνάδελφοι, από τον τομέα της Ασφάλειας, τον τομέα των Πληροφοριών και της Ανάκρισης, που προβαίνουν σε ενδελεχή έλεγχο στα οχήματα και στα φορτηγά και στα οχήματα που είναι να ταξιδέψουν στην Ιταλία.Σε αυτό συνδράμει και ένα φορητό όχημα (το σκάνερ) το οποίο κάνει ακτινογραφία κι εντοπίζει ανθρώπους και παράνομα φορτίο, όπως έγινε πρόσφατα με τον εντοπισμό των λαθραίων τσιγάρων (270.000 κούτες λαθραίων).

Νταλίκα με 270.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων ... - Thebest.gr

Επιπλέον, προσθέτει, ότι γίνονται καθημερινά έλεγχοι με εκπαιδευμένους σκύλους του Λιμεναρχείου, για εκρηκτικά και ναρκωτικά, τα οποία περιπολούν, ένα στον επιβατικό σταθμό για να μπορέσουμε να παρέχουμε ασφάλεια στους επιβάτες κι ένα στην πύλη εισόδου που υπάρχουν τα φορτηγά. Επιπρόσθετα υπάρχει και εκπαιδευμένος σκύλος που συνδράμει το έργο του Λιμενικού, στον εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

«Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί προσπαθούμε να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αντίμετρα, προκειμένου να περιορίσουμε την είσοδο παράνομων μεταναστών στο λιμάνι. Σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκπονηθεί μια μελέτη ούτως  ώστε το λιμάνι να θωρακιστεί περισσότερο  με φράχτη πλέξιγκλας , ούτως ώστε να μην μπορούν να εισέρχονται αλλά και να υπάρχει ένα μόνιμο σύστημα σκάνερ στο λιμάνι, ούτως ώστε να ελέγχονται όλα τα φορτηγά που εισέρχονται στο λιμάνι. Αυτή τη στιγμή το σκάνερ που έχουμε είναι κινητό. Το σταθερό θα μας δίνει περισσότερο έλεγχο», σημειώνει ο Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

 

Μπλόκο στη διακίνηση κλεμμένων αυτοκινήτων μέσω του ... - Thebest.gr



Ο Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος

Ο Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος

Ο Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις