Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το χρονικό της τραγωδίας με την πτώση του Τσέσνα στα Καλάβρυτα - Τα 40 μοιραία λεπτά - Πότε θα γίνουν οι κηδείες των δυο πιλότων-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το χρονικό της τραγωδίας με την πτώση το...

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως συνέβη το δυστύχημα

Τις απαντήσεις των εργαστηριακών ελέγχων για την ταυτοποίηση των δύο θυμάτων της τραγωδίας με την πτώση του αεροσκάφους τσέσνα στο Χελμό περιμένουν και οι συγγενείς τους για την τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουν το τελευταίο τριήμερο.Η αναγνώριση των σορών των δυο πιλότων που βρίσκονταν μέσα στο κόπιτ του αεροσκάφους ήταν αδύνατη καθώς είχαν απανθρακωθεί.

Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο οι συγγενείς που είχαν αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης έδωσαν αίμα προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεια των νεκρών με τη μέθοδο DNA.

Τo εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε τρία χιλιόμετρα βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων στην θέση "Λάκκες του Λουκά"  στην περιοχή του όρους Χελμός.

Τα συντρίμμια εντοπίσθηκαν στις 11:58 το πρωί της Δευτέρας από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως αναφέρει το kalavrytanews.com στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε τους πιλότους νεκρούς και ειδοποίηση αμέσως τους συντονιστές της επιχείρησης.

Πιλότος του μοιραίου Τσέσνα ο 32χρόνος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντωνόπουλος Σωτήρης, πολύπειρος πιλότος, μάχιμος στα SUPER PUMA με καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων.

Στην θέση του δίπλα στο κόπτικ ο 50χρονος από την Κορινθία, απόστρατος του πολεμικού ναυτικού, η οικογένεια του οποίου δεν επιθυμεί περαιτέρω δημοσιοποίηση στοιχείων.

 

Αχαΐα:"Γιατί εσύ που έσωσες τόσους..."- Συγκλονίζουν τα μηνύματα για το χαμό του 32χρονου πιλότου από το Μάνεσι-Ποιός ήταν ο δεύτερος επιβάτης στο μοιραίο τσέσνα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 

Καλάβρυτα:Απανθρακωμένοι βρέθηκαν οι δύο πιλότοι του Τσέσνα-Εντόπισαν τα συντρίμμια του μεταξύ Σούβαρδου και Χιονοδρομικού-ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Το  αεροπλάνο που είχε καρφωθεί με το μπροστινό τμήμα του στο έδαφος και όπως μαρτυρούν γνώστες των αεροπλάνων που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, ή μηχανή του Τσέσνα ήταν ακόμα σε λειτουργία πράγμα που μαρτυρεί το σκάψιμο στο έδαφος που έχει κάνει ο έλικας.

Το συγκλονιστικό από τα αποτελέσματα της νεκροψίας είναι οτι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση και τα θύματα ζούσαν και μετά την πτώση, βαριά τραυματισμένοι και έχασαν την ζωή τους απο την φωτιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος.

Για τις συνθήκες του δυστυχήματος οι έρευνες συνεχίζονται με τις πρώτες ενδείξεις να τις αποδίδουν σε ισχυρή ροπή ανέμου που έκανε το μικρό αεροσκάφος να είναι ουσιαστικά ακυβέρνητο.

Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος

Το αεροπλάνου τύπου Τσέσνα χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Κυριακής (16/10). Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα, ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε από το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

 

Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Αμέσως σηκώθηκε ένα C-130 για έρευνα στην περιοχή ενω δόθηκε σήμα τόσο στην Αστυνομία όσο και στην Πυροσβεστική.

Το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων δεν είχε ακριβές στιγμα για το που χαθηκε το αεροσκάφος και η περιοχή ερευνών ήταν σε πολύ μεγάλη ακτίνα από νοτια των Καλαβρύτων εως και την θαλάσσια περιοχή του Κονθιακού.

Στις έρευνες προστέθηκαν 2 SUPER PUMA, ένα ελικόπτερο Α/Β και δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ Αχαΐας.

Οι έρευνες το ίδιο βράδυ απέβησαν άκαρπες και την επομένη (Δευτέρα 17/10) με το πρώτο φως της ημέρας, όλες οι δυνάμεις ενέτειναν τις προσπάθειες τους για την ανεύρεση του χαμένου Τσέσνα.

Συμμετείχαν 2 SUPER PUMA, ένα ελικόπτερο Α/Β-205, τρία οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, δυο ομάδες του στρατού και μια της αεροπορίας και πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ

Στις 10:00πμ βρέθηκαν συντρίμμια στην περιοχή του χιονοδρομικού αλλά πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ηταν από παλαιότερο ατύχημα (7/11/2010 χωρίς θύματα τότε, πάλι μικρού αεροσκάφους)

Τα συντρίμμια εντοπίσθηκαν χθες Δευτέρα 17/10 στις 11:58 από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε τους πιλότους νεκρούς και ειδοποίηση αμέσως τους συντονιστές της επιχείρησης.

 

τα συντρίμμια στο σημείο της πτώσης

τα συντρίμμια στο σημείο της πτώσης

τα συντρίμμια στο σημείο της πτώσης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις