Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Ανασύρθηκαν οι σοροί- Απανθρακωμένοι βρέθηκαν οι δύο πιλότοι του Τσέσνα, κοντά στο Χιονδρομικό- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καλάβρυτα: Ανασύρθηκαν οι σοροί- Απανθρα...

Το πλήρωμα του μικρού αεροσκάφους αγνοείται από χθες το απόγευμα

14.31 Ανασύρθηκαν από δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Πάττα και της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων οι δύο πιλότοι του μοιραίου Τσέσνα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του thebest.gr

 

13.30 Απανθρακωμένοι  βρέθηκαν οι δύο πιλότοι μέσα στο Τσέσνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η άτρακτος επίσης ειναι καμμένη .

12.45 Τρία χιλιομετρα βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν τα δυντρίμμια του αγνοούμενου εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα.Τα συντρίμμια εντοπίσθηκαν στις 11:58 από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε τους πιλότους νεκρούς. Στην περιοχή σπεύδουν η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

 

12.38 Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής κατευθύνονται στο σημείο που υπέδειξαν οι χειριστές ελικοπτέρων, όπου και εντοπίστηκαν νέα συντρίμμια και πιθανότατα είναι του τσέσνα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr εντοπίστηκα. μεταξύ Σούβαρου και Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

12.30 Εντοπίστηκαν νέα συντρίμμια νωρίτερα, από τα ελικόπτερα που κάνουν έρευνες, μεταξύ Σούβαρδου και ποταμιάς, αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr και πιθανότατα αυτή τη φορά πρόκειται για τα συντρίμμια του τσέσνα.

 

11.35 Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του thebest.gr , Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,αρμόδιες πηγές του ΓΕΑ διευκρίνισαν ότι τα συντρίμμια που εντοπίσθηκαν από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, κοντά στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, δεν αφορούν το αγνοούμενο αεροσκάφος, αλλά αποτελούν συντρίμμια παλαιότερου ατυχήματος.

 

11.16 Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν νωρίτερα κοντά στα Καλάβρυτα δεν ανήκουν στο τσέσνα, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί. Ελικόπτερα που κάνουν έρευνες εντόπισαν κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων συντρίμμια ωστόσο πιθανότατα φαίνεται πως είναι άλλου αεροσκάφους. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το αεροσκάφος που αναζητείται δεν είναι το εικονιζόμενο, ωστόσο είναι ίδιου τύπου και ανήκει στην ίδια κατηγορία.

 

10.47 Στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων βρέθηκαν τα συντρίμμια του μονοκινητήριου Τσέσνα που είχε χαθεί από τα ραντάρ, το απόγευμα της Κυριακής, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο Real Fm 97,8.

Το αεροπλάνο πριν χαθεί το στίγμα του περασε από το Ριο και το απαθανάτισε εντελώς τυχαία ο Ηλίας Παναγόπουλος από το Διακοπτό.Το αεροπλάνο ανήκει στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας που έχει έδρα την Άρτα. Χειριστής του αεροσκάφους  ο εν ενεργεια πιλότος SUPPER PUMA.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν χθες το απόγευμα

Με το πρωτο φως της ημέρας διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 2 super puma της πολεμικής αεροπορίας, ένα agusta bell 3 οχήματα της Πυρσοβεστικής Καλαβρύτων, πεζοπόρο τμημα της 6ης ΕΜΑΚ και πεζοπόρα τμηματα του στρατου (31η ΠΕ ΕΔ - ΕΠΑΔ και ΜΑΚ). Οι έρευνες επικεντώνονται στην περοχή κοντα στην Ζαχλωρού σε ένα τρίγωνο μεταξύ Βουραικού - Μεγάλου Σπηλαιου και Λίμνης Τσιβλού.

Οι έρευνες όμως από σημερα το πρωί πηγαίνουν και στην περιοχή του Πλανητέρου που συμφωνα με πληροφορίες του kalavrytranews.com, κατοικοι της περιοχής ενημέρωσαν οτι κατι είδαν χθες το απόγευμα...

Στην περιοχή του Πλανητέρου ερευνούν αυτήν την ώρα Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ.

*Πρώτη ενημέρωση 7.28πμ

Οι ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό των δυο πιλότων του Τσέσνα το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ χθες το απόγευμα μεταξύ ορεινού όγκου Καλαβρύτων και Κορινθιακού ενώ εκτελούσε πτήση από Ανδραβίδα προς Μέγαρα απέβησαν άκαρπες. Στις έρευνες από χθες το βράδυ συμμετείχε ελικόπτερο super puma με δυνατότητα νυχτερινής διόπτευσης το οποίο αντικατέστησε το c-130.

Οι προσπάθειες των συνεργείων δυσκολεύτηκε λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε από χθες το απόγευμα και όλη τη νύχτα στον ορεινό όγκο των Καλαβρύτων και στην περιοχή της λίμνης Τσιβλού ενώ το σκοτάδι δυσκόλεψε το έργο της έρευναςΠ ου γινόταν στη θάλασσα του Κορινθιακού.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα εντάθηκαν καθώς δόθηκε εντολή για αύξηση των δυνάμεων που θα συμμετάσχουν σε αυτές.

Εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Τσέσνα που αγνοείται από το απόγευμα στα Καλάβρυτα.O 32χρονος πιλότος των Super Puma Σ.Α. ειναι ο εκπαιδευτής στο αεροσκάφος Τσέσνα που δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ενώ υπάρχει και ένας εκπαιδευόμενος.

 

φωτογραφία από kalavrytanews.com

φωτογραφία από kalavrytanews.com

φωτογραφία από kalavrytanews.com

Σύμφωνα με το onalert, το πρωί ο πιλότος είχε περάσει από το αεροδρόμιο της Θήβας, από όπου είχε κάνει checkin και το είχε δημοσιοποιήσει στους φίλους του μέσω του Facebook.

Αχαΐα: Συναγερμός για τον εντοπισμό αεροσκάφους Cessna- Το στίγμα του χάθηκε πάνω από τα Καλάβρυτα- Δύο οι επιβαίνοντες

Οι έρευνες σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, εντοπίζονται στο φαράγγι του Βουραϊκού προς το Διακοφτό.

Το αεροσκάφος C-130 που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αποχώρησε χθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ και στην περιοχή έφθασε ελικόπτερο Super Puma, το πλήρωμα του οποίου διαθέτει διόπτρες νυχτερινής όρασης.

Το αγνοούμενο αεροσκάφος είναι ένα ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε το Τσέσνα ήταν Μέγαρα - Καλάβρυτα - Μέγαρα. Στις 17:15 είχε την τελευταία του επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας και δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει εκ νέου στις 17:35. Ωστόσο έκτοτε ο ασύρματός του σίγησε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Στις 18:18 το αεροπλάνο κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας και στις 18:31 άρχισε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Δείτε την πορεία που ακολούθησε το C-130 κατά τη διάρκεια των ερευνών και μέχρι να επιστρέψει στην Ελευσίνα και θα καταλάβετε σε ποια περιοχή εντοπίζονται οι έρευνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις