Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μάθαμε τα πάντα για τη δωρεά μαλλιών - Την Κυριακή στο Μόλο μπορείτε να προσφέρετε τα μαλλιά σας

Πάτρα: Μάθαμε τα πάντα για τη δωρεά μαλλ...

Μιλήσαμε με τον Γενικό Διευθυντή της Bergmann Kord, Βαρδή Κορδερά

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Και στην Πάτρα το «Άλμα Ζωής» φροντίζει να υποστηρίζει έμπρακτα και να βοηθά πραγματικά τις γυναίκες που έχουν ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεκινήσει εκστρατεία «δωρεάς μαλλιών».

Ολοένα και περισσότεροι αποφασίσουν να δωρίσουν τα μαλλιά τους προκειμένου να φτιαχτούν περούκες για ανθρώπους που δίνουν μάχη με τον καρκίνο και  έχουν χάσει τα μαλλιά τους, λόγω χημειοθεραπειών. Αν σκεφτεί κανείς ότι το κόστος για μια περούκα από φυσική τρίχα είναι αρκετά υψηλό αλλά και το πόσο βοηθά την ψυχολογία του ασθενή η κατάλληλη περούκα, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η δωρεά μαλλιών είναι παραπάνω από μια ακόμη καλή πράξη.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Το thebest.gr έψαξε και έμαθε τα πάντα σχετικά με την δωρεά μαλλιών. Σε αυτό μας βοήθησε η συνομιλία μας με τον Βαρδή Κορδερά, Γενικό Διευθυντή της Bergmann Kord. «Στην Πάτρα λειτουργούμε από το 2008. Από το 2011 και στo πλαίσιo της εταιρικής υπευθυνότητας και της κοινωνικής ευαισθησίας που διαθέτουμε, ξεκινήσαμε την δράση “Ηair for Ηelp” με αρχικό σκοπό μικρά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να αποκτήσουν και πάλι μαλλιά δωρίζοντάς τους μια περούκα. Από τότε έχει προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία και μαζί με άλλους φορείς που υποστηρίζουν ανάλογες δράσεις όπως είναι το «Άλμα Ζωής» προσπαθούμε  να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συνάνθρωπους μας μπορούμε, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε» μας εξηγεί.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που χρειάζονται προκειμένου να δωρίσει κάποιος τα μαλλιά του;

Για να κατασκευαστούν αυτές οι περούκες χρειαζόμαστε μαλλιά που ο καθένας μπορεί να δωρίσει, κόβοντας τουλάχιστον 20 εκατοστά σε μήκος. Δεν παίζει ρόλο ούτε το φύλλο ούτε η ηλικία. Για να δωρίσει κάποιος τα μαλλιά του θα πρέπει να είναι αρκετά μακριά, όπως σας είπα και να μην έχουν υποστεί χημική επεξεργασία (βαφή, περμανάντ, κτλ). Εάν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις και τα μαλλιά είναι καθαρά μπορούν να πιαστούν σφιχτά με ένα λαστιχάκι, να κοπούν και να μας σταλούν ώστε, στη συνέχεια, να χρησιμοποιηθούν.

Σε ποιους απευθύνεται το «Hair for Help”;

Η δράση βασίζεται στον εθελοντισμό και στην ευαισθησία του καθενός. Όσα περισσότερα μαλλιά συγκεντρωθούν, τόσο περισσότερες οικογένειες θα βοηθηθούν. Οι  παρενέργειες από την διαδικασία της χημειοθεραπείας είναι εμφανείς λόγω της απώλειας των μαλλιών και κανείς δεν θέλει να φανεί ότι χάνει τα μαλλιά του.

Τι συμβαίνει από την στιγμή που θα κοπούν τα μαλλιά; Ποια είναι η διαδικασία κατασκευής μιας περούκας;

Πρόκειται για μια κατασκευή ενός συστήματος (hair system) με φυσικά μαλλιά, ενός εξελιγμένου τύπου περούκας. Η κατασκευή μια τέτοιας περούκας χρειάζεται ειδικές δεξιότητες. Προσαρμόζεται στα μέτρα του κάθενος και καλύπτει ακριβώς τις ανάγκες του. Φανταστείτε ότι κάποιος μπορεί να έχει την ίδια εικόνα που είχε πριν χάσει τα μαλλιά του. Αν τον συγκρίνουμε με μια παλιά φωτογραφία, δεν θα βλέπαμε καμία διαφορά.

Ποιοι και πόσοι άνθρωποι εργάζονται πάνω σε αυτό;

Η μητρική εταιρεία στη Γερμανία θεωρείται πρωτοπόρος στη τεχνολογία, εργάζεται με αφοσίωση και διαθέτει πάνω από 2.000 άτομα που ασχολούνται με αυτές τις περιπτώσεις.

Με ποιόν τρόπο φτάνουν τα μαλλιά που δωρίζονται στην Bergmann

Kord;

Προς το παρόν υπάρχουν 2 τρόποι. Με το «Άλμα Ζωής» που συνεργαζόμαστε ή απευθείας με αποστολή στα κεντρικά μας που είναι στην Αθήνα στη διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 348, Χαλάνδρι Τ.Κ. 15233. Στην Πάτρα απευθύνονται στα γραφεία μας στην Αγίου Ανδρέου 111.  Τ.Κ. 262 21

Τι σχεδιάζει η εταιρία για την Πάτρα σε σχέση με το κομμάτι της δωρεάς μαλλιών;

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του “Pink the city” θα είμαστε τον Μόλο της Αγίου Νικολάου. Εκεί μπορούν να έρθουν όσοι θέλουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους στο τέρμα της διαδρομής. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα υπάρχουν κομμωτές που θα κουρεύουν, δωρεάν. Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα, διαρκεί δέκα λεπτά με ένα τέταρτο.

Αυτά τα μαλλιά θα συγκεντρωθούν για αυτόν, ακριβώς, τον σκοπό. Για να φτιαχτούν περούκες και να βοηθηθούν Οικογένειες με μέλη  που έχασαν τα μαλλάκια τους λόγω χημειοθεραπειών.

Περιμένουμε τη Κυριακή, λοιπόν, το μεσημέρι με την έμπειρη ομάδα μας, όλο τον κόσμο της Πάτρας να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα.

Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord

Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της ...

Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις