Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νότης Μαριάς: Ερώτηση στην Ευρωβουλή για ρίψη λυμάτων στις Δάφνες, στην Πάτρα

Νότης Μαριάς: Ερώτηση στην Ευρωβουλή για...

Καταγγελία από Σύλλογο της περιοχής

Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην Ευρωβουλή, ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής, Νότης Μαριάς, καταγγέλλοντας ότι η λειτουργία του αγωγού ομβρίων στην κολυμβητική παραλία στη συνοικία Δάφνες της Πάτρας δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Οδηγίας 85/337ΕΟΚ.

Ειδικότερα, στην Γραπτή Ερώτησή του που απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής εξηγεί ότι σύμφωνα με τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας Προαστίου Πατρών «Η Δράση», από το 2013 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) προσπάθησε παράνομα να κατασκευάσει τον εν λόγω αγωγό.

Στη συνέχεια, ο Νότης Μαριάς αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με τον παραπάνω Πολιτιστικό Σύλλογο, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει διαπιστώσει την ύπαρξη εντερόκοκκων στις εκβολές του αγωγού, ενώ ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας εκρέουν άγνωστης προέλευσης υγρά, καταστάσεις που συνιστούν παραβίαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 85/337ΕΟΚ για τις επιπτώσεις ορισμένων σχεδίων δημοσίων ή ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον.

Συνεπώς, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει άμεσα μέτρα ώστε η λειτουργία του ως άνω αγωγού ομβρίων στην κολυμβητική παραλία στη συνοικία Δάφνες της Πάτρας να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Οδηγίας 85/337ΕΟΚ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Γραπτής Ερώτησης του Νότη Μαριά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Θέμα: Λύματα στην κολυμβητική παραλία στη συνοικία Δάφνες της Πάτρας κατά παράβαση της Οδηγίας 85/337/ΕΟΚ.

Οι κάτοικοι της συνοικίας Δάφνες της Πάτρας έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την εμφανή εκβολή του οικείου αγωγού ομβρίων στην πολυσύχναστη κολυμβητική παραλία της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας Προαστίου Πατρών «Η Δράση», από το 2013 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) προσπάθησε παράνομα να κατασκευάσει τον εν λόγω αγωγό, του οποίου η εκβολή στο τέρμα της οδού Νηρέως θα ήταν εμφανής. Η προσπάθεια αυτή διακόπηκε έπειτα από αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής με αποτέλεσμα το έργο να μην ολοκληρωθεί.

Παράλληλα σύμφωνα με τον παραπάνω Πολιτιστικό Σύλλογο, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει διαπιστώσει την ύπαρξη εντερόκοκκων στις εκβολές του αγωγού, ενώ ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας εκρέουν άγνωστης προέλευσης υγρά, καταστάσεις που συνιστούν παραβίαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 85/337ΕΟΚ για τις επιπτώσεις ορισμένων σχεδίων δημοσίων ή ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου η λειτουργία του ως άνω αγωγού ομβρίων στην κολυμβητική παραλία στη συνοικία Δάφνες της Πάτρας να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της Οδηγίας 85/337ΕΟΚ;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις