Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Κλείνουν το Παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στη Κλειτορία - Λειτουργούσε δυο φορές την εβδομάδα

Καλάβρυτα: Κλείνουν το Παράρτημα της Εθν...

Διαμαρτύρεται η Δημ. Τ.Ο. της Νέας δημοκρατίας Καλαβρύτων

Η Δημ. Τ.Ο. Καλαβρύτων, της Νέας Δημοκρατίας, διαμαρτύρεται έντονα προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, και ειδικότερα, στο Διευθυντή Δικτύων Καταστημάτων, για την απόφαση, σύμφωνα με τα πληροφορηθέντα, ότι το Παράρτημα που λειτουργεί σήμερα δύο φορές την εβδομάδα στην Κλειτορία (Τρίτη και Παρασκευή), κλείνει στις 14 Οκτωβρίου 2016. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Η απόφαση αυτή, έχει εξοργίσει τα μέγιστα τους συναλλασσόμενους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Κλειτορίας, Αροανίας και Δάφνης, οι οποίοι θα πρέπει στο εξής να μεταβαίνουν στο Κατάστημα της Εθνικής στα Καλάβρυτα, διανύοντας καθημερινώς πάρα πολλά χιλιόμετρα, που ερμηνεύεται σε χρόνο, μία και μιάμιση ώρα, και το χειμώνα λόγω των πολλών χιονοπτώσεων και παγετώνων, που κλείνουν οι δρόμοι, θα καθίστε και αδύνατη η μετάβασή τους.

Οι παραπάνω συναλλασσόμενοι είναι κατά κύριο λόγο:

Υπερήλικες συνταξιούχοι, οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν πάρα πολλά χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας Ταξί, διότι συγκοινωνία δεν υπάρχει και θα καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, για μια συναλλαγή  ενδεχομένως πολύ μικρότερης αξίας από το τίμημα της μετάβασης, και βεβαίως με τις πενιχρές τους συντάξεις, θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στα επιπρόσθετα έξοδα που προκύπτουν εκ του λόγου αυτού.

Βοσκοί και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι απασχολούνται ολημερίς με τις ενασχολίες τους, και δεν έχουν ούτε την πολυτέλεια της διάθεσης πολύ χρόνου να εγκαταλείπουν τις εργασίες τους,  και αυτονόητο είναι ότι θα  επιβαρύνονται οικονομικά όπως και οι ανωτέρω.

Επίσης, τις παραπάνω συνέπειες, θα υποστούν και οι άλλες κατηγορίες των πολιτών, επιχειρηματίες, απλοί πολίτες κ.λ.π. και σίγουρα η απόφαση αυτή, θα δημιουργήσει και μεγάλη οικονομική δυσλειτουργία στην περιοχή.

Σημειωτέον ότι, όλες οι παραπάνω κατηγορίες πολιτών, δεν έχουν ούτε γνώση αλλά ούτε και τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών, λόγο έλλειψης δικτύου ίντερνετ.

Πέραν αυτών όμως που αφορά τους πολίτες, η Τράπεζα και ο προαναφερόμενος Διευθυντής, θα έπρεπε να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο, και είναι σίγουρο ότι και η ίδια η Τράπεζα θα υποστεί οικονομική ζημία, διότι θα προσφύγουν σίγουρα σε άλλου είδους επιλογές και λύσεις.

Η Δημοτική Αρχή, η οποία έχει λάβει γνώση, δεν έχουμε αντιληφθεί να έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία πρωτοβουλία (ανάδειξη του θέματος και κάθε άλλου είδους παρέμβαση), για την αλλαγή αυτής της απόφασης.

Οι Κυβερνητικοί Βουλευτές και παράγοντες, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της περιοχής, ας αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, για το θέμα που προέκυψε, διότι η μία Υπηρεσία μετά την άλλη «κλείνουν», και στην περιοχή όχι μόνο ανάπτυξη δεν θα υπάρξει αλλά μαρασμός και δυστυχία.

Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τί πολιτική είναι αυτή, που ασκείται τα τελευταία χρόνια, ότι ο τόπος μας με αργά βήματα αλλά σταθερά, υποβαθμίζεται και τελικά, από ότι φαίνεται, θα χάσει την παλιά του αίγλη, ζωντάνια και προκοπή που υπήρχε, ενώ περιμέναμε την περαιτέρω ανάπτυξη, και βλέπουμε,  με όλες αυτές τις τακτικές, να «μηδενίζεται» και να «εξαφανίζεται»…..

Να είστε βέβαιοι ότι όλα αυτά καταγράφονται, καταλογίζονται και θα αποδοθούν την ώρα της «ετυμηγορίας», όποτε και αν αυτή προκύψει.

Καλούμε την Εθνική Τράπεζα, να αναθεωρήσει την εν λόγω απόφαση, και να συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες της, στις τρεις προαναφερόμενες Δημοτικές Ενότητες, που την τίμησαν και της έδειξαν εμπιστοσύνη τόσα χρόνια.

Επίσης, καλούμε το Δήμο Καλαβρύτων και όλους τους φορείς της περιοχής, καθώς και όλους τους πολίτες, να ενεργήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να παραμείνει ως έχει σε λειτουργία, το Παράρτημα  της Εθνικής Τράπεζας στην Κλειτορία.

Η αναθεώρηση της απόφασης αυτής, θα είναι προς το καλό όλων.

Αναδεικνύουμε το θέμα εγγράφως, και πιστεύουμε ότι όλοι οι αποδέκτες που αναφέρονται στην Ανακοίνωσή μας, θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα, και θα πράξουν από πλευράς αρμοδιότητας και δυνατοτήτων τους, τα δέοντα.

Καλάβρυτα 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η  Δημ. Τ.Ο. Καλαβρύτων Ν.Δ."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις