Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Αυξήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, αγροτικά καύσιμα... και ή λίστα δεν έχει τέλος!»

Άγγελος Τσιγκρής: «Αυξήσεις σε πετρέλαιο...

Δήλωση με αφορμή τις αυξήσεις

Με αφορμή τις επερχόμενες αυξήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ, βενζίνη, τέλη κυκλοφορία, σταθερή τηλεφωνία, στα τσιγάρα και τον καφέ, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά αύξηση στο αγροτικό πετρέλαιο φέρνει ο Οκτώβριος, παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών το προηγούμενο διάστημα που παρουσιάζονταν καθησυχαστικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέο πακέτο φόρων φέρνει αυξήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ και βενζίνη,  ενώ αναπροσαρμόζονται τέλη κυκλοφορία και έρχονται νέες αυξήσεις στα τσιγάρα και τον καφέ.

Νέο ειδικό τέλος αναμένεται να επιβληθεί στη σταθερή τηλεφωνία, ενώ κατάργηση του ΦΠΑ  της έκπτωσης κατά 30% αναμένεται σε όλα τα νησιά.

Αναλυτικότερα, οι αυξήσεις που αναμένονται έχουν ως εξής:

Αγροτικό πετρέλαιο: Από την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας θα αυξηθεί κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από το 0,20 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από τις 15 Οκτωβρίου, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης: Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί από τις 15 Οκτωβρίου 2016 κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από το 0,23 στο 0,28 ευρώ το λίτρο. Οι λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 0,06-0,07 ευρώ το λίτρο.

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου πάνω από 5.000.000 κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων θα κληθούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2017. Το συνολικό ποσό που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, ενώ ήδη στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Αυξήσεις στα καύσιμα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από το 0,67 στο 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από το 0,33 στο 0,41 ευρώ το λίτρο.

Αυξήσεις στα τσιγάρα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.

Ακριβότερος ο καφές: Η επιβολή του φόρου αυτού, αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.

Σταθερή τηλεφωνία: Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%

Μερίσματα: Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%.

ΦΠΑ στα νησιά: Στο τέλος του έτους καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.

Το τρίπτυχο οικονομική κρίση – υστέρηση εσόδων – λήψη νέων φορολογικών μέτρων δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο στα δημόσια οικονομικά της χώρας, από τον οποίο η έξοδος δεν είναι εμφανής.

Τα παραπάνω αυξάνουν την ευθύνη όλων μας προκειμένου να αλλάξουμε τις πρακτικές οικονομικής αφαίμαξης και στραγγαλισμού της κοινωνίας…»._

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις