Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ηλεκτροσόκ" από τις οφειλές στη ΔΕΗ- Πάνω από 150 διακανονισμοί την ημέρα στο περιφερειακό κατάστημα της Πάτρας - Τι ποσά οφείλονται-Δείτε τους όρους της ρύθμισης

"Ηλεκτροσόκ" από τις οφειλές σ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τρέχουν στη ΔΕΗ για διακανονισμό για να μην τους κόψουν το ρεύμα

Το άγχος για διακοπή ρεύματος να κυριεύει πολλούς οφειλέτες της ΔΕΗ (μικρούς και μεγαλύτερους), με αποτέλεσμα να σπεύδουν για διακανονισμό που προβλέπει την εξόφληση σε 36 δόσεις. Ακόμα κι από τις 5.30 το πρωί περίμεναν προχθές κάποιοι έξω από το κατάστημα της Πάτρας, στην Ακτή Δυμαίων, καθώς θεωρείτο η  τελευταία μέρα προθεσμίας, ωστόσο δόθηκε παράταση μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr o νομός Αχαΐας εντάσσεται στους "πρωταθλητές" όσον αφορά στις οφειλές για κατανάλωση ρεύματος.

Αχαΐα: 98 εκατομμύρια ευρώ οι οφειλές στη ΔΕΗ - Τα ... - Thebest.gr

"Ραβασάκια" με απειλή διακοπής στέλνει σε οφειλέτες η ... - Thebest.gr

Το τελευταίο διάστημα στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr γίνονται πάνω από 150 διακανονισμοί. Η προσέλευση βέβαια είναι μεγαλύτερη, απλά κάποιοι δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Ωστόσο προχθές ,πριν ανακοινωθεί η παράταση, η προσέλευση ήταν ακόμα μεγαλύτερη και οι διακανονισμοί που έγιναν ξεπέρασαν τους 200.

Οι διακανονισμοί αφορούν και επιχειρήσεις και νοικοκυριά και οι οφειλές κυμαίνονται από 1000 ευρώ και φτάνουν και τις 20.000. Τα συνήθη ποσά είναι όσα κινούνται γύρω στα 1000 ευρώ και αφορά οικιακούς καταναλωτές αν και δεν λείπουν περιπτώσεις όπου η οφειλή για οικιακό τιμολόγιο έχει φτάσει τις 15.000 ευρώ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr

Καθημερινά, το τελευταίο διάστημα, στη ΔΕΗ δίνεται "μάχη" για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, δεδομένου ότι ο τηλεφωνικός αριθμός 11770 πολλές φορές δεν είναι διαθέσιμος λόγω του μεγάλου φόρτου.

Αποτέλεσμα είναι και οι υπάλληλοι και οι συναλλασσόμενοι να υπόκεινται σε ταλαιπωρία και ένταση. Άλλωστε και η έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ είναι ένας παράγοντας που αυξάνει την ταλαιπωρία και για τις δύο πλευρές, σε περιπτώσεις κοσμοσυρροής.

Αυξήσεις στο ρεύμα μέσω του Τέλους Μείωσης Εκπομπών ... - Thebest.gr

Πάτρα: Απίστευτες ουρές για διακανονισμούς στη ΔΕΗ ... - Thebest.gr

Πάτρα - Ουρές από το πρωί στην ΔΕΗ για τον ... - Thebest.gr

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

"Το ΔΣ της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη προσέλευση, με αμείωτο ρυθμό, των πελατών της Επιχείρησης για να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, αποφάσισε σήμερα (28-09) την παράταση της ρύθμισης για ένα μήνα, μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα διαφόρων φορέων δίνει την ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση αυτή και σε όσους τη ζητήσουν όχι αυτοβούλως αλλά μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στο μετρητή τους.

Τέλος, και εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης, σε όσους είχαν κάνει παρέμβαση στο μετρητή τους – εννοείται πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής- αποφάσισε η επανασύνδεση να γίνεται με προκαταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις".

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση έχουν δικαίωμα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και οι πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το προηγούμενο σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

Αν είναι δυνατόν - Ένα συνεργείο της ΔΕΗ για ... - Thebest.gr

Πάτρα: Διακοπές στα... γκισέ της ΔΕΗ για εκατοντάδες ... - Thebest.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις