Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκσυγχρονίζεται το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου μέσω ΕΣΠΑ

Εκσυγχρονίζεται το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύ...

Ο προυπολογισμός ανέρχεται στο 1.562.292 ευρώ

Στον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης και των μεθόδων ελέγχου και διαχείρισης του νερού προχωράει σύντομα ο Δήμος Ερυμάνθου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του, αυτό προκύπτει από την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αποδοχής της πράξης ένταξης του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 1.562.292€ (ποσό χωρίς Φ.Π.Α.) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» (Ε.Σ.Π.Α.).

Είχε προηγηθεί πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, στην οποία ανταποκρίθηκε ο Δήμος καταθέτοντας αίτηση και πλήρη φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μελέτες, αδειοδοτήσεις, κλπ.), με συνέπεια να αξιολογηθεί θετικά η πρόταση και να ενταχθεί το έργο στο σχετικό Πρόγραμμα.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις στους περισσότερους οικισμούς του Δήμου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικαταστάσεις προβληματικών τμημάτων αγωγών, αντικαταστάσεις και τοποθετήσεις νέων δεξαμενών, προμήθεια και τοποθέτηση νέων, σύγχρονων χλωριοτήρων, τοποθέτηση σύγχρονων ογκομετρητών για την καταγραφή και τηλεμετάδοση στοιχείων, αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικών και αντλητικών εξοπλισμών, κ.ά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, (φωτ.), «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης, επιτυγχάνοντας τόσο τη βελτίωση ποσότητας, όσο και της ποιότητας του νερού, καθώς και του ελέγχου των διαρροών και της χρήσης του».

Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. αποδέχθηκε επίσης την ένταξη του έργου με τίτλο «Αγορά διατηρητέου κτιρίου στο Καλέντζι», το οποίο χρηματοδοτείται από χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και αναφέρεται αποκλειστικά στην «απόκτηση διατηρητέων κτιρίων» από τους Δήμους.

Η σχετική πρόταση είχε υποβληθεί από το Δήμο στις αρχές του προηγούμενου έτους (15-1-2015) μετά από αντίστοιχη Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου, και εγκρίθηκε πρόσφατα. Πρόκειται για διώροφο πέτρινο κτίριο, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο στο κέντρο του Καλεντζίου, το οποίο αρχικά ανήκε στην οικογένεια Γεωργίου Παπανδρέου του αείμνηστου Γέρου της Δημοκρατίας και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.

Στο εν λόγω κτίριο ο Δήμος σχεδιάζει να δημιουργήσει Μουσείο Πολιτικής Ιστορίας, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος πνευματικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Τέλος στη συνεδρίαση της Τετάρτης συζητήθηκε και αποφασίστηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, η συγκρότηση Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, η πρόσληψη ενός χειριστή τσάπας 8μηνης διάρκειας, ορισμός μελών σε διάφορες επιτροπές, η κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές και επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις