Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεμινάριο για την “Διαχείριση Σεισμικού κινδύνου” πραγματοποιήθηκε στα Βραχναίικα Αχαΐας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σεμινάριο για την “Διαχείριση Σεισμικού ...

Η πρωτοβουλία ήταν της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης Διάσωσης Βραχναιίκων

Το ενδιαφέρον των μελών πολλών Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος κέντρισε το σεμινάριο για την “Διαχείριση Σεισμικού κινδύνου” που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης - Διάσωσης Βραχναιίκων με την βοήθεια και την συμβολή του ΟΑΣΠ - Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο στα Βραχναίικα Αχαΐας, όπως αναφέρεται στη σχετική αανκοίνωση, παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ κ. Νικ. Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Ι. Μπάφας, ο κ. Ματθαίος Κυρίτσης (Πυραγός) αξιωματικός του γραφείου Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Ε.Ο.Ε.Δ.), ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αγρινίου (Α.Σ.Ε.Ε.Δ. Αγρινίου), η Εθελοντική Ομάδα “Πηνειός” Βαρθολομιού, μέλη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νομού Αχαΐας (Σ.Ε.ΠΥ.Ν.Α.), η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου (Ε.Ρ.ΔΥ.Π.), η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας “Αχαιός”, το Σώμα Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας (Σ.Ε.ΔΙ.Π) και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης Διάσωσης Βραχναιίκων (Ε.Ο.ΠΥ.Δ).

Η πρωτοβουλία αυτή της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης Διάσωσης Βραχναιίκων (Ε.Ο.ΠΥ.Δ), όπως επεσήμανε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Σπήλιος Λαλιώτης έγινε στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης των μελών της σε θέματα φυσικών καταστροφών ενώ είχε ως στόχο και την ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών με άλλες εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο.

Ο κ. Λαλιώτης τέλος ευχαρίστησε θερμά τις εισηγήτριες από τον Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας κυρίες: Αναστασία Ιωακειμίδου -Τοπογράφο Μηχανικό, Μαρία Πανουτσοπούλου Πολιτικό-Μηχανικό και Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του ΟΑΣΠ και την Γεωλόγο και Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ Ασημίνα Κούρου οι οποίες στις ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του σεισμού και γενικότερα στην διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις