Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Πάνω από 750 άτομα θα πάρουν το "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης"

Πύργος: Πάνω από 750 άτομα θα πάρουν το ...

Ο τρόπος καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους

Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και παροχή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους", έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και ο υπάλληλος που ασχολείται με την καταχώρηση των αιτήσεων κ. Ιωάννης Σαργέντης, την Πέμπτη 29-9-2016 στο Λάτσειο .

Η κα Αγγελακοπούλου δήλωσε τα εξής:

"Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Εφαρμόζεται από τις 14 Ιουλίου 2016, σε 30 Δήμους της χώρας στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Δήμος Πύργου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από 1/1/2017 θα επεκταθεί στο σύνολο της επικράτειας.

Τα νοικοκυριά που υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα Κ.Ε.Α θα μπορούν να ενταχθούν εφόσον πληρούν ταυτόχρονα 3 κύρια σύνολα κριτηρίων: κριτήρια διαμονής, εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά κριτήρια.

Ειδικότερα θα πρέπει σε αυτήν την φάση του προγράμματος να διαμένουν σε έναν από τους επιλεγμένους 30 δήμους, το συνολικό εισόδημα τους να μην υπερβαίνει τα όρια που έχουν τεθεί σύμφωνα με την σύνθεση του νοικοκυριού και τέλος η αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τα όρια που έχουν τεθεί.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση μπορούν να το κάνουν είτε από οποιοδήποτε υπολογιστή μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος είτε να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα γραφείου του δήμου, έχοντας μαζί τους τις απαραίτητες πληροφορίες όπως ταυτότητα, τελευταίο έντυπο Ε1 φορολογικής δήλωσης και αριθμό λογαριασμού τραπέζης.

Η απάντηση στο αίτημα είναι άμεση εφόσον όλα τα στοιχεία που απαιτούνται δεν χρειάζονται διόρθωση ή επαλήθευση. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα φιλοξενούμενα άτομα δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση αλλά μόνο αυτός που τους φιλοξενεί.

Η πληρωμή του επιδόματος γίνεται σε μηνιαία βάση και εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 100 ευρώ οι δικαιούχοι θα εισπράττουν το μισό της εισοδηματικής ενίσχυσης απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και το υπόλοιπο μισό θα πληρώνεται μέσω προπληρωμένης κάρτας, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα καταστήματα ή και για ηλεκτρονικές αγορές, χωρίς περιορισμούς ως προς τα είδη που μπορούν να αγοράσουν.

Στον Δ. Πύργο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τις 14 Ιουλίου και θα δεχόμαστε αιτήσεις έως το τέλος Νοεμβρίου. Η προσέλευση του κόσμου ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλη, ενώ ακόμα και τώρα συνεχίζεται με πιο κανονικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην υπηρεσία μας, υπολογίζεται ότι όλο αυτό το χρόνικο διάστημα πάνω από 1500 συμπολίτες μας ήρθαν στην υπηρεσία μας προκειμένου να ενημερωθούν ενώ οι εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχονται σε πάνω από 750.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στα νούμερα αυτά δεν περιλαμβάνονται οι αιτήσεις που γίνονται μεμονωμένα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και το πλήθος των αιτήσεων που έχει υποβληθεί στα δημοτικά διαμερίσματα του Ιάρδανου, Βώλακος και Ωλένης.

Ως αντιδημαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών φτώχειας και χρέος μας είναι να εντοπίσουμε και να βελτιώσουμε τυχόν ατέλειες και δυσχέρειες που θα παρατηρήσουμε ώστε όταν εφαρμοστεί στο σύνολο της επικράτειας, ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, να μπορέσουν να επωφεληθούν.

Στον Δήμο Πύργου παρόλες τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε, κληθήκαμε και πιστεύω έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να ανταποκριθούμε στην αυξημένη αυτή ζήτηση του επιδόματος.

Με την άψογη συνεργασία των πολιτών και των υπαλλήλων μας θεωρώ ότι αντιμετωπίζονται ομαλά οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πύργος: Σεβασμός και αλληλεγγύη το μήνυμα κατα τον αγιασμό, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις