Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δέκα χιλιάδες ακίνητα ... "ορφανά"!Το 2018 περνούν στο Δημόσιο αν δεν γίνουν άμεσα διορθώσεις στο Κτηματολόγιο!Οι συμβουλές των δικηγόρων για τη διαδικασία

Πάτρα: Δέκα χιλιάδες ακίνητα ... "ο...

Συνέντευξη τύπου για το κτηματολόγιο και τους πλειστηριασμού

Περισσότερα από 10 χιλιάδες ακίνητα στην Πάτρα αναζητούν… ιδιοκτήτη. Κι αν άμεσα , μέχρι τη λήξη της παράτασης για τις διορθωτικές δηλώσεις το 2018, δεν γίνουν οι διορθώσεις , τα κτίρια αυτά  θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου!

Για τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία της κτηματογράφησης στην Πάτρα την τελευταία 12ετία μίλησαν σήμερα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Πατρας επισημαίνοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαδικασία που ξεκίνησε  στις 12 Σεπτεμβρίου για τις περιοχές Αγ. Βασιλείου Πατρών, Ακταίου, Αραχωβίτικων, Βραχναΐκων, Δρεπάνου, Ελικίστρας, Καμινίων, Κάτω Καστριτσίου, Κρήνης (Πατρών), Μιντιλογλίου, Μονοδενδρίου, Οβριάς, Παραλίας, Πετρωτού, Πλατανίου, Ρίου, Ρογίτικων, Σαραβαλίου, Σουλίου, Τσουκαλαίικων , Ψαθόπυργου, και Αλισσού, Κάτω Αλισσού και Κάτω  Αχαϊας.

«Στην τελευταία κτηματογράφηση της Πάτρας έγιναν πολλά και σοβαρά λάθη» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Νικόλαος Παπάκος. «Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να δηλώσει όσο πιο σωστά γίνεται τα εμπράγματα δικαιώματά του. Γι αυτό συνιστούμε να απευθύνονται στους δικηγόρους μιας και απαιτούνται εξειδικευμένες νομικές γνώσεις για να αποφευχθούν αυτά τα λάθη και για να πάρουν τις σωστές συμβουλές. Καθημερινά υπάρχει ένας μεγάλος όγκος διορθωτικών δηλώσεων που πρέπει να γίνουν. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν σε παραθαλάσσια οικόπεδα ή σημεία που δεν υπάρχουν δασικοί χάρτες. Αν γίνει κάτι λάθος στη συμπλήρωση του κτηματολογίου οι πολίτες θα πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διορθωθούν. Στόχος μας δεν είναι να προωθηθούν τα δικαιώματα του κλάδου μας αλλά να ενημερωθούν οι πολίτες και να πάρουν τις πιο σωστές συμβουλές κι αυτές εκ των πραγμάτων είναι νομικές συμβουλές».

Οι δικηγόροι της Πάτρας χαρακτηρίζουν ασφυκτικά μικρό το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που δόθηκε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στις 10 Οκτωβρίου μάλιστα ετοιμάζουν ενημερωτική εκδήλωση παρουσία στελεχών της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. που θα ενημερώσουν τους δικηγόρους για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης οι δικηγόροι αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των πλειστηριασμών επισημαίνοντας: "ότι όσο οι δικηγόροι απείχαν από τις δικαστικές αίθουσες οι πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν και σώθηκαν περιουσίες. Τώρα δυστυχώς οι διαδικασίες ξεκίνησαν και πάλι και γινονται ακόμη και με την παρουσία των ΜΑΤ όπως χθες στη Θεσσαλονίκη".

Πάτρα: Οι συγκεντρωμένοι ακύρωσαν τους πλειστηριασμούς από το Ειρηνοδικείο

Αύριο  στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων της οδού Φιλοποίμενος, ο  Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών (ΔΣΠ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Μια πρώτη προσέγγιση στις νέες τροποποιήσεις  του Ν. 3869/2010».

Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΔΣΠ Νικόλαος Παπάκος.

Συντονιστής: Τάκης Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΣΠ

Ομιλητές: Ιάκωβος Βενιέρης, Δικηγόρος, Λέκτορας Νομικής Σχολής Αθηνών,                   Γρηγόριος Κομπολίτης, Ειρηνοδίκης Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις