Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Πάτρας για ΧΥΤΑ Ξερόλακκας: Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής δεν είναι δικαιολογημένη

Δήμος Πάτρας για ΧΥΤΑ Ξερόλακκας: Η ανησ...

Μετά το χθεσινό Δημοτικό Συμβουλίο νέα ανακοίνωση

Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος «κατασκευή Β.Δ. αναχώματος στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας» στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (Πάτρα: Τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια θα λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας– "Μας χορτάσατε ψέματα"), η Δημοτική Αρχή με σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Η ανησυχία των εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής, είναι εύλογη με βάση την αρνητική εμπειρία τους από την πολιτική των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

Δεν είναι όμως δικαιολογημένη, σε ό,τι αφορά τη στάση και την πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Κι αυτό γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου, διαμόρφωσε το σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

ΑΚΥΡΩΣΕ την κατασκευή πανάκριβης μονάδας μέσω ΣΔΙΤ, που θα επιβάρυνε δραματικά τη λαϊκή οικογένεια και προώθησε την πρόληψη, την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή των χρήσιμων υλικών και την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών.

Για την σταδιακή απεμπλοκή από την υπερκορεσμένη Ξερόλακκα και την συνολική ανάπλασή της, προωθούμε σαν αναγκαστική επιλογή την κατασκευή του Β.Δ. αναχώματος, για να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενο κατολίσθησης που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, η κατασκευή του αναχώματος δίνει τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του γενικότερου σχεδιασμού, αφού η κυβέρνηση καθυστερεί τη χρηματοδότηση του τοπικού σχεδίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει ούτε την κατασκευή του δρόμου στο Φλόκα.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, αντιμετωπίζει την διαχείριση των απορριμμάτων ως ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, που προστίθεται στα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας και σχετίζεται με την υγεία και το περιβάλλον.

Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ):

1)Τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων μελετών, υποδομών–εξοπλισμού αποκλειστικά και καθ’ ολοκληρία από Κρατικούς πόρους ή το πρόγραμμα δημοσίων έργων,

2) Τη δυνατότητα πρόσληψης από το Δήμο όλου του νέου απαιτούμενου εργατοτεχνικού -επιστημονικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα,

3) Την συνεργασία του Δήμου Πατρέων με την Περιφέρεια, με  όμορους ή και άλλους Δήμους σε κοινές δράσεις και λειτουργίες.

Κομβικό ζήτημα για την υλοποίηση του σχεδίου, αναδεικνύεται η στήριξη, καθώς και κινητοποίηση του λαού, για τη διεκδίκηση κεντρικών δημόσιων πόρων, που να καλύπτουν τις ανάγκες της διαχείρισης των απορριμμάτων.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Πάτρα: ΑΥΤΟ είναι το σχέδιο της δημοτικής Αρχής για την παράταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας- ΔΕΙΤΕ τι έργα περιλαμβάνει

Πάτρα: Το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ανάχωμα του ΧΥΤΑ Ξερόλακας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις