Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΤΕΧΝΗ; Η «ΑΝΘΕΙΑ» ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΑΣΚΤ, ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΤΕΧΝΗ; Η «ΑΝΘΕΙΑ»  ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο δάσκαλος επιστρέφει για ένα αρτίστικο σαββατόβραδο

Tα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης Ανάγνωσης Πάτρας «Ανθεία» θα υποδεχθούν στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο στις 7 μ.μ. στη νοσταλγική αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής τον πατρινό ειδήμονα της τέχνης Ανδρέα Ιωαννίδη.  Επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης Αθηνών, αναπλ. καθηγητής και αντιπρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ο κ. Ιωαννίδης παλιότερα ήταν επικεφαλής της επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, ενώ υπήρξε και πολύ αγαπητός δάσκαλος ιστορίας της τέχνης σε σεμινάρια που γίνονταν στο Παλαιό Νοσοκομείο. Τότε είχε κάνει πολλούς φιλότεχνους συμπολίτες μας να κατανοήσουν και να αγαπήσουν το αντικείμενό του.

 

 

 

«Σας περιμένουμε όλους, μέλη και μη. «Ο δικός μας» Ανδρέας Ιωαννίδης και πάλι κοντά μας θα θέσει το ερώτημα: Προς τι η τέχνη; Ποιος ή ποια δεν θυμάται το δάσκαλο που κέντρισε το ενδιαφέρον μας για την τέχνη στις αρχές της χιλιετίας; » έχουν ανακοινώσει στο διαδίκτυο εκπρόσωποι της «Ανθείας», όπως η συνιδρύτρια Βικτωρία Αγγελοπούλου.

 

*Ο Αντρέας Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1950. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Παρίσι όπου το 1986 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα. Από το 1984 είναι επιμελητής στην Εθνική Πινακοθήκη ενώ παράλληλα έχει διδάξει σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια. Το 2006 εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του αφορούν τους τομείς: αισθητική, ιστορία της τέχνης, τέχνη και εκπαίδευ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View