Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

H ELPEN στηρίζει την «Κίνηση “μαστ”» στην Πάτρα

H ELPEN στηρίζει την «Κίνηση “μαστ”» στην Πάτρα

Την Πάτρα επισκέπτεται η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας στο πλαίσιο της εκστρατείας «Κίνηση ‘Μαστ’ για τον καρκίνο του Μαστού!»

Την Πάτρα επισκέπτεται η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας (Κ.Μ.Μ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) στο πλαίσιο της εκστρατείας «Κίνηση ‘Μαστ’ για τον καρκίνο του Μαστού!» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε). Πολύτιμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ELPEN, η οποία ανέλαβε την επισκευή και επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου (Κ.Μ.Μ) της Ε.Α.Ε και στηρίζει το πολύτιμο ταξίδι της σε έναν μεγάλο αριθμό πόλεων της ελληνικής περιφέρειας.

Η εκστρατεία έχει ήδη επισκεφθεί τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Ξάνθη και τη Μυτιλήνη, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργες & ανασφάλιστες γυναίκες). Η Κ.Μ.Μ της Ε.Α.Ε θα βρίσκεται στην Πάτρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, προσφέροντας σε περισσότερες από 200 γυναίκες τη δυνατότητα να υποβληθούν σε προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού.

Μια δράση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς αναζητούσε η πρωτοπόρος Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN, προκειμένου να σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση 50 χρόνων διαρκούς δραστηριοποίησής της στην παραγωγή και έρευνα καινοτόμων φαρμάκων. Κι είναι ξεκάθαρο, πως η απόφασή της να χορηγήσει το σπουδαίο έργο της Ε.Α.Ε, αποδεικνύει την ειλικρινή κοινωνική της ευαισθησία, μιας και η ίδια δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.

Στο πολύτιμο ταξίδι ζωής  «Κίνηση ‘Μαστ’ για τον καρκίνο του Μαστού!» ELPEN και Ε.Α.Ε μοιράζονται το ίδιο όραμα, να μην υπάρχει γυναίκα που να μην γνωρίζει και να μην προλάβει τον καρκίνο του μαστού. Από επίσημα στοιχεία προκύπτει, πως η συγκεκριμένη νόσος πλήττει περισσότερες από 5.000 Ελληνίδες ετησίως, αποτελώντας τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας μας.

Η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόληψης αποτελεί μια από τις σοβαρότερες συνέπειες της οικονομικής ύφεσης, γι’ αυτό και δράσεις, όπως η «Κίνηση ‘Μαστ’», αποκτούν μεγαλύτερη κοινωνική αξία στις μέρες μας.  Κι είναι ξεκάθαρο, πως η σημασία τους πολλαπλασιάζεται, όταν αφορούν στον καρκίνο του μαστού, μια νόσο, στην οποία η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη θεραπεία.

Η σύμπραξη της ELPEN με την Ε.Α.Ε αποτελεί το αποκορύφωμα στην έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει η πρωτοπόρος Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εστιάζοντας στο Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό και τη Φιλανθρωπία. Μερικές από τις κοινωνικές δράσεις που έχει εκπονήσει πρόσφατα είναι οι εξής:

-  Εκστρατεία ενημέρωσης «Αποστολή ‘Διαβήτης’. Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!», με στόχο τη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη.

«Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία», με στόχο την ενημέρωση των μαθητών γύρω από τις Πρώτες Βοήθειες  και την πρόληψη ατυχημάτων.

«Ομάδα Αιγαίου», μια δράση την οποία η ELPEN στηρίζει εδώ και 15 χρόνια, ενώ το 2015 προσέφερε υλικό για τον εξοπλισμό του αγροτικού ιατρείου Αστυπάλαιας.

-  Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την προστασία των αρχαίων θεάτρων και την ένταξή τους στην καθημερινότητα της Ελλάδας.

-  Στο κομμάτι του αθλητισμού, η ELPEN στηρίζει τη σπουδαία αθλητική πορεία του δις χρυσού Ολυμπιονίκη στην Κολύμβηση ΑΜΕΑ, Χρήστου Ταμπαξή.

Αποφασιστική είναι όμως και η συμβολή της πρωτοπόρου ELPEN και στον τομέα της έρευνας, καθώς, εκτός της πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύσσει για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών, παρέχει και ενεργό στήριξη και στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας.

Το Πρότυπο Ερευνητικό & Πειραματικό της Κέντρο μετρά πλέον 20 χρόνια ζωής και διακρίνεται σήμερα ως το μεγαλύτερο εργαστήριο Πειραματικής - Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Έρευνας στη χώρα μας (το μοναδικό που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα) κι ένα από τα δέκα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Παράλληλα, αναγνωρίζεται και ως το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο Μεταφραστικής Έρευνας στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 700 εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα, ενώ οι ερευνητικές υποτροφίες που έχει προσφέρει ξεπερνούν τις 120.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being