Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φρίκη! Οι νεαροί Πακιστανοί κατέγραφαν με κινητό τον βιασμό του 16χρονου ομοεθνή του στο hot spot της Μόριας

Φρίκη! Οι νεαροί Πακιστανοί κατέγραφαν μ...

Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης παραιτήθηκαν όταν διάβασαν τη δικογραφία

Φρίκη προκαλεί ο ομαδικός βιασμός του 16χρονου Πακιστανού, τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής, μέσα στο χώρο που κρατούνται οι ανήλικοι και ασυνόδευτοι πρόσφυγες, στο hot spot της Μόριας, από τέσσερις 17χρονους ομοεθνείς του. Οι τέσσερις, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποίησαν βία κατά του 16χρονου, τον οποίο απειλούσαν με σιδερένιους λοστούς, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, σε βάρος των τεσσάρων 17χρονων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σήμερα και απολογούνται στον ανακριτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.

Μάλιστα, τα τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποίησαν, κατασχέθηκαν και αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, καθώς αποδεικνύουν την αποτρόπαια πράξη τους.

Ο 16χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Όλοι οι δικηγόροι που ορίστηκαν αυτεπάγγελτα ως υπερασπιστές των τεσσάρων, παραιτήθηκαν αμέσως μόλις διάβασαν τη σχηματισθείσα δικογραφία.

Ανακοίνωση για το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης του 16χρονου ασυνόδευτου παιδιού στη Μόρια εξέδωσαν οι «Γιατροί του Κόσμου», οργάνωση που συνέδραμε στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Όπως περιγράφεται, κλιμάκιο της οργάνωσης προσήλθε στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Πραγματοποιήθηκε ατομική συνεδρία με ψυχολόγο των «Γιατρών του Κόσμου», κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος δήλωσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικούς του, εντός του χώρου όπου φιλοξενούνται οι ασυνόδευτοι στη Μόρια.

Δεδομένης της σοβαρότητας του περιστατικού, ενημερώθηκε άμεσα ο διοικητής του κέντρου, ώστε να προβεί στις δέουσες και προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο και να αναζητηθεί άμεσα εναλλακτικός χώρος φιλοξενίας του ανήλικου σε μεταβατική δομή φιλοξενίας εκτός του κέντρου.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» εκφράζουν τη λύπη τους για το περιστατικό, το οποίο «επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της παρατεταμένης κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια και των σοβαρών επιπτώσεων που επιφέρει η κράτηση στην ψυχική τους υγεία».

Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για τη μεταφορά των ανηλίκων που παραμένουν στη Μόρια, σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κατάλληλων πολιτικών και μέτρων προστασίας, που να διασφαλίζουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, όπως η αναδοχή που εφαρμόζεται ευρέως στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε 16χρονος στο χοτ σποτ της Μόριας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις