Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο της Κρήτης

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας ...

Θα παιχθεί στις αίθουσες μέσα στο 2017

Σε ένα απέραντο σκηνικό έχει μετατραπεί η ιστορική πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο της Κρήτης με αφορμή τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης».

Άνθρωποι της παραγωγής μαζί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή (Ελ Γκρέκο, Ο θεός αγαπάει το Χαβιάρι) βρίσκονται από το πρωί στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης και προετοιμάζουν τον χώρο προκειμένου να συνεχιστούν τα γυρίσματα που ήδη ξεκίνησαν, όπως αναφέρει το σάιτ cretapost.gr, απ’ όπου και το βίντεο και οι φωτογραφίες.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους μέσα στο 2017, μία χρονιά που έχει κηρυχθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, τιμώντας τα 60 χρόνια από το θάνατό του σπουδαίου συγγραφέα.

Στον ρόλο του γηραιού Καζαντζάκη θα εμφανιστεί ο καταξιωμένος ηθοποιός, πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, Στέφανος Ληναίος.

Το νεαρό Καζαντζάκη υποδύεται, ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του, όπως χαρακτηρίζεται, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο οποίος ήδη έχει κάνει αίσθηση με την μεταμόρφωσή του.

Σχεδόν όλοι οι ρόλοι θα υποστηριχτούν από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς. Το πλήρες καστ της ταινίας είναι το εξής:

Στον ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη η Μαρίνα Καλογήρου, τον Γιώργη Ζορμπά υποδύεται ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Θοδωρής Αθερίδης, τον Άγγελο Σικελιανό ο Νίκος Καρδώνης. Στον ρόλο της μητέρας του Καζαντζάκη η κατέχουσα τρία βραβεία Χορν Μαρία Σκουλά. Στον ρόλο του πατέρα του Καζαντζάκη θα εμφανιστεί ο Αργύρης Ξάφης. Την Μελίνα Μερκούρη υποδύεται η Ζέτα Δούκα, τον Καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρολιάκος, τον Καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης και την Χαροκαμένη Κρητικιά η Έρση Μαλικένζου. Τον ρόλο της Ίτκα ερμηνεύει η Γιούλικα Σκαφιδά, της Εύας Σικελιανού η Αμαλία Αρσένη, ενώ ακόμη παίζουν η Όλγα Δαμάνη, η Τερέζα Κουίκ, ο Νίκος Κορομβόκης και πολλοί άλλοι.

Άξιο αναφοράς είναι πως συμμετέχει φιλικά στο ρόλο του Ιερωμένου, εντελώς μεταμορφωμένος, ο Στάθης Ψάλτης.

Στους παραπάνω ηθοποιούς έρχεται να προστεθεί η φιλική συμμετοχή της Ελληνοαμερικανίδας Anthoula Katsimatides, στον ρόλο της καλής μάγισσας, Χρυσούλας Πουαριέ.

Για τις πρώτες σκηνές της νέας φιλόδοξης ταινίας του 70χρονου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, στήθηκαν κρεμάλες στην πλατεία της Αγ. Αικατερίνης.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight