Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Ουρές από το πρωί στην ΔΕΗ για τον διακανονισμό - Λήγει η προθεσμία - Πιθανή παράταση

Πάτρα - Ουρές από το πρωί στην ΔΕΗ για τ...

Πρόκειται για τη ρύθμιση των 36 δόσεων

Ουρές από το πρωί σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας καθώς την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για το διακανονισμό των 36 δόσεων. Την ίδια στιγμή μετα το μεγάλο ενδοαφέρον των καταναλωτών για το πρόγραμμα ρυθμισης των οφειλών (ήδη περισσότεροι από 400.000 έχουν προβεί σε διακανονισμό) η ΔΕΗ προσανατολίζεται σε παράταση της προθεσμίας λήξης.

Αχαΐα: "Φέσια" 98 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ από νοικοκυριά κι επιχειρήσεις - Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σας

TA ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ενδεικτικά, στο Νομό Αχαΐας, η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις 30 Απριλίου έχει ως εξής:

•Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα €98 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 35,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Αχαΐας, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.

•Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 53,5 %, εκ των οποίωντο 36,3 %αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των €1.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,5% των οικιακών οφειλετών.

•Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 42,1 %, εκ των οποίων το 30,3%αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,6% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 46 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 21,2 % των αντίστοιχων οφειλών.

•Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 4,4 %.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ έως την 30η Απριλίου, παρά το ιδιαίτερα ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης των οφειλών, με 36 δόσεις από 01.04.2016, μόνο το 14,3 % από αυτές έχουν ρυθμιστεί.

από το σύνολο των € 98 εκατ.,τα € 17,8 εκατ. (ποσοστό 18,1%) αφορούν οφειλές υπέρ τρίτων (Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και Τέλος ΕΡΤ), ποσά τα οποία δεν έχουν αποδοθεί στους τρίτους δικαιούχους φορείς, εφόσον δεν εισπράχθηκαν. Κατά συνέπεια, η μη είσπραξη των ληξιπροθέσμων επηρεάζει τόσο τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, όσο και εκείνα των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις