Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνει από αυτή την Πέμπτη και στην Πάτρα η «Μις Πέρεγκριν, Στέγη για Ασυνήθιστα παιδιά»

Καταφθάνει από αυτή την Πέμπτη και στην ...

Πρόκειται για τη νέα ταινία του πάντα ευφάνταστου Τιμ Μπάρτον

Το τρέιλερ της ταινίας «Μις Πέρεγκριν, Στέγη για Ασυνήθιστα παιδιά» σε σκηνοθεσία του 58χρονου δημιουργού Τιμ Μπάρτον, προβάλλεται εδώ και καιρό στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα και σίγουρα έχει ενθουσιάσει το κοινό.

Ο Μπάρτον, δημιουργός πολλών αγαπημένων ταινιών και «περίεργων» κινηματογραφικών χαρακτήρων, από τον Ψαλιδοχέρη έως τον Γουίλι Γουόνκα του «Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας», παρουσιάζει στη νέα του ταινία με ατελείωτη φαντασία και τρυφερότητα τον πιο ασυνήθιστο κόσμο που έχετε δει ποτέ, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Odeon.

Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά.

Όμως, το μυστήριο και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις, αλλά και τους παντοδύναμους εχθρούς τους. Ο Τζέικ θα πρέπει να καταλάβει τι είναι αληθινό και ποιον μπορεί να εμπιστευτεί, και τελικά να ανακαλύψει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.

H ταινία αυτή της 20th Century Fox βγαίνει στην Ελλάδα (και στις Πατρινές αίθουσες) από αυτή την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ.

Η αρχική της προβολή, όπως διαβάσαμε έγινε στο Fantastic Fest στο Austin, του Texas την περασμένη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Θα προβληθεί και σε 3D.

Για πάντα ασυνήθιστοι. Αυτή ακριβώς η ιδέα –ότι, δηλαδή, όχι μόνο πρέπει να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητά μας, αλλά και να είμαστε περήφανοι για αυτήν- είναι εκείνη που κέρδισε στην ιστορία του «Μις Περεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» τον Τιμ Μπάρτον, ο οποίος άλλωστε είναι γνωστός για την μεγάλη του αγάπη για οτιδήποτε εκκεντρικό ή περίεργο. «Σαν παιδί, δεν ξεχνάς ποτέ το συναίσθημα τού να είσαι διαφορετικός», εξηγεί ο Αμερικανός σκηνοθέτης. «Μένει μαζί σου για πάντα. Όταν ήμουν παιδί με έβλεπαν ως «ασυνήθιστο» γιατί μου άρεσαν οι ταινίες με τέρατα. Υπάρχουν πολλοί με παρόμοιες αναμνήσεις, κάποιοι μάλιστα αισθάνονται έτσι και ως ενήλικοι».

Αυτό που κάνει τους νεαρούς Ασυνήθιστους να είναι διαφορετικοί, είναι το ίδιο που τους κάνει δυνατούς και ξεχωριστούς. Η Στέγη της Μις Πέρεγκριν τούς προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο από τον έξω κόσμο, που δεν μπορεί να καταλάβει ή να διαχειριστεί τις ειδικές τους ικανότητες.  Κάθε παιδί έχει μια ιδιαιτερότητα, όπως μεγάλη σωματική δύναμη ή η ικανότητα να χειριστεί την φωτιά ή τον αέρα. «Οι κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας θα θεωρούνταν φρικιά στον κόσμο μας, και θα γίνονταν στόχος», λέει η όμορφη ηθοποιός Εύα Γκριν, που πρωταγωνιστεί ως Μις Πέρεγκριν.

«Στο απομακρυσμένο νησί όπου ζουν και ευημερούν, η “εκκεντρικότητά” τους θεωρείται κάτι ξεχωριστό και όμορφο». Στο σημερινό, κολλημένο στα social media κόσμο μας, το να παραμείνεις «ασυνήθιστος» είναι μάλλον δύσκολο. Όπως λέει η Έλλα Περνέλ, που υποδύεται το κορίτσι που συστήνει τον Τζέικ στον μοναδικό αυτό κόσμο, «τα social media μάς περιβάλλουν διαρκώς, όπου κι αν είμαστε, κι άρα είναι φοβερά εύκολο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλός ή ότι δεν ανήκεις κάπου. Αλλά θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι μας κάνει αυτό που είμαστε. Η οικογένεια, εξάλλου, παίρνει όλων των ειδών τις μορφές και τα χαρακτηριστικά – πρέπει απλώς να βρεις την οικογένεια που μπορείς να κάνεις δική σου».

Η ταινία αξίζει να σημειωθεί πως βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Ράνσομ Ριγκς, που κυκλοφόρησε το 2011 και έχει πουλήσει πάνω από 3,1 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Η ιδέα για το βιβλίο ξεκίνησε από ένα προσωπικό χόμπι του Ριγκς: την συλλογή vintage φωτογραφιών – όσο πιο περίεργες και ασυνήθιστες οι φωτογραφίες, τόσο το καλύτερο. Μια μέρα, έδειξε τις φωτογραφίες στον εκδοτικό οίκο Quirk, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα βιβλίο φωτογραφιών, αλλά εκείνοι του αντιπρότειναν να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες ως έμπνευση για μια δική του ιστορία. «Πάντα έβρισκα συναρπαστικές τις παλιές φωτογραφίες», εξηγεί ο Ριγκς.

«Οι φωτογραφίες έγιναν τελικά η βάση για τους χαρακτήρες, αφού τις κοίταζα και προσπαθούσα να φανταστώ τι ιστορία κρύβεται πίσω τους. Τελικά, η ταινία περικλείει τις φωτογραφίες αυτές σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και ανατριχίλας, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης».

Όταν το στούντιο 20th Century Fox αποφάσισε να αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου για να το προσαρμόσει σε κινηματογραφική ταινία, η επιλογή σκηνοθέτη ήταν μάλλον δεδομένη – η ταινία, εξάλλου, μοιάζει να έχει γραφτεί για τον Τιμ Μπάρτον και την διάσημη αγάπη του για τέτοιους κόσμους και χαρακτήρες. «Η ιστορία ήταν σαν ένα δυνατό και μυστηριώδες όνειρο», λέει ο ίδιος.

«Συνδέθηκα πολύ με το βιβλίο και μου αρέσει φοβερά το γεγονός ότι η ιστορία γεννήθηκε χάρη σε αυτές τις φωτογραφίες». Αυτονόητη ήταν για τον Μπάρτον και τους παραγωγούς και η επιλογή της Τζέιν Γκόλντμαν («Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία», «X-Men: Πρώτη Γενιά», «Η Γυναίκα με τα Μαύρα») ως σεναριογράφου. «Η ιδέα της συνεργασίας με τον Τιμ ήταν συναρπαστική.  Οι φωτογραφίες είναι βασικό κομμάτι του βιβλίου άρα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να σκεφτώ κινηματογραφικά την ιστορία. Και ήταν χαρά και τιμή να δουλέψω με τον Τιμ. Οι ιδέες του μού αρέσουν πάρα πολύ και το περιβάλλον που δημιουργεί είναι φοβερά δημιουργικό».

Η ηρωίδα του τίτλου είναι μια μυστηριώδης γυναίκα, που προστατεύει τους Ασυνήθιστους από τον έξω κόσμο αλλά και τους υπερφυσικούς εχθρούς τους. Δεν είναι ιδιαίτερα αστεία, συναισθηματική ή τρυφερή , αλλά έξυπνη και έτοιμη να υπερασπιστεί τα παιδιά που προστατεύει. «Τα παιδιά της είναι η ζωή της», εξηγεί η Γκριν, που την υποδύεται. «Είναι μια ατρόμητη πολεμίστρια, κάτι σαν μια σκοτεινή εκδοχή της Μέρι Πόπινς».

Το σπιτικό με τους ιδιαίτερους ενοίκους ανακαλύπτει ένα φαινομενικά ‘συνηθισμένο’ αγόρι, ο Τζέικ, ο οποίος όμως θα συνειδητοποιήσει σιγά-σιγά ότι κρύβει μέσα του πολλά περισσότερα απ’ ότι πίστευε.

Στον ρόλο εμφανίζεται ο 19χρονος Έισα Μπάτερφιλντ, πρωταγωνιστής στο υποψήφιο για Όσκαρ «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος περιγράφει τον Τζέικ ως κάποιον που δεν πίστευε ποτέ ότι θα έκανε κάποια διαφορά στον κόσμο. «Αυτό που αγάπησα πολύ στην ιστορία είναι η μετάβαση του Τζέικ από τον συνηθισμένο κόσμο σε έναν εντελώς σουρεαλιστικό κόσμο, καθώς και το γεγονός ότι αφήνει πίσω ότι ήξερε για τον κόσμο και τον ίδιο του τον εαυτό για να αγκαλιάσει μία νέα πραγματικότητα και να κάνει ένα βήμα μπροστά, όπως όλοι μας έχουμε κάνει μεγαλώνοντας».

*Στο ρόλο του κακού εμφανίζεται ο μαύρος ηθοποιός Σάμιουελ Τζάκσον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture