Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η δραματική ταινία από τη Ρωσία "Ηρωικοί Πιονέροι" βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες

Η δραματική ταινία από τη Ρωσία "Ηρ...

Από την WeirdWave, από αυτή την Πέμπτη 29/9/2016

To φιλμ με τίτλο «Ηρωικοί Πιονέροι - Pionery-geroi /Pioneer Heroes» σε σκηνοθεσία και σενάριο της πρωτοεμφανιζόμενης Νατάλια Κουντριάσοβα  και παραγωγή Σεργκέι Σελιάνοφ, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 29/9/2016, σε διανομή της WeirdWave.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ρούσλαν Γκερασιμένκοφ

Μοντάζ: Σεμιόν Γκαλπέριν

Πρωταγωνιστούν oi: Νατάλια Κουντριάσοβα, Ντάρια Μορόζ, Αλεξέι Μίτιν, Βάρια Σαμπλάκοβα.

Διάρκεια: 115 λεπτά.

Είδος: Δράμα

2015 – Ρωσία.

Η πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτιδα (και ηθοποιός) Νατάλια Κουντριάσοβα ζωντανεύει το παρελθόν και το παρόν της Ρωσίας σε ένα στιβαρό, εντυπωσιακό ντεμπούτο για τους παροπλισμένους ήρωες και τα όνειρα που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.

1987. Τρία παιδιά, η Όλγκα, η Κάτια και ο Αντρέι, μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πιονέρων του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν, και με οδηγό τους τη σοβιετική ιδεολογία ονειρεύονται να γίνουν ήρωες. Ο Αντρέι ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα χάπι που θα σώσει την ανθρωπότητα από το θάνατο και την αρρώστια. Η Όλγκα καταδιώκει μυθικούς πράκτορες που κυνηγούν τα παιδιά των σοβιετικών. Και η Κάτια ονειρεύεται να γίνει μια Πιονέρα, αλλά έχει εφιάλτες όταν ανακαλύπτει ότι ο παππούς της είναι λαθρέμπορος. Τα παιδιά της Σοβιετικής Ένωσης πιστεύουν σε κατασκόπους και φοβούνται τον πόλεμο. Περιμένουν το "λαμπρό μέλλον" και ονειρεύονται να κάνουν ηρωικά κατορθώματα.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, οι τρεις τριαντάρηδες ήρωες ζουν συμβιβασμένοι στη σύγχρονη Μόσχα, έχοντας καταφέρει να καθιερωθούν επαγγελματικά αλλά αντιμετωπίζοντας μια άλλη πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα. Τα σοβιετικά ιδεώδη χάθηκαν για πάντα, μεταλλαγμένα από νέα ιδανικά απόκτησης και συσσώρευσης πλούτου. Μέσα στους πρωταγωνιστές όμως υπάρχει ακόμα η έντονη επιθυμία για κάτι μεγαλύτερο…

Με μια ευρηματική σκηνοθεσία που μετακινείται διαρκώς με ποιητική διάθεση ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, η Νατάλια Κουντριάσοβα αναδεικνύει το χάσμα ανάμεσα στα οράματα του χθες και του σήμερα που άφησε πίσω της η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, για την τελευταία γενιά των Νεαρών Πιονέρων. Ατμοσφαιρικές εικόνες ζωντανεύουν τους χαρακτήρες της, ενώ τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής, επιβλητικά και καφκικά, δίνουν σχήμα στις καταπιεστικές σκιές των παιδικών τους ονείρων, που τώρα απειλούν να τους καταβροχθίσουν.

Φεστιβάλ

•             Συμμετοχή στο Πανόραμα του 65ου Φεστιβάλ Βερολίνου

•             Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σιατλ

•             Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Η Νατάλια Κουντριάσοβα γεννήθηκε το 1978 στη Σοβιετική Ένωση. Έχει σπουδάσει υποκριτική στη θεατρική σχολή του Νίζνι Νόβγκοροντ, σκηνοθεσία στη σχολή δραματικής τέχνης της Μόσχας και σενάριο, ενώ έχει προταθεί ως καλύτερη ηθοποιός για τη συμμετοχή της σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους. Η Κουντριάσοβα συμμετείχε στην ανατρεπτική παράσταση "Οι Καραμάζοφ" του Chekhov Moscow Art Theater, που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αυτή είναι η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους.

*Το φιλμ ενδεχομένως να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture