Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση των "Κοζάκων της Ρωσίας" στην Πάτρα

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση τ...

Στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Όπως ήδη είχε ανακοινωθεί από τον πολιτιστικό σύμβουλο και επικεφαλής του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο, θα έρθει στην Πάτρα τον Οκτώβριο η χορευτική παράσταση με τους Κοζάκους της Ρωσίας, ένα φημισμένο συγκρότημα με 40 συντελεστές και θυελλώδες ταμπεραμέντο.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο Ρίο την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στις 20.30 το βράδυ και η προπώληση των εισιτηρίων ήδη ξεκίνησε, όπως είδαμε στις διαφημιστικές αφίσες που ήδη κυκλοφόρησαν.

Το σύνολο «Κοζάκοι της Ρωσίας», το οποίο απαρτίζεται από χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές, χαρακτηρίζεται ως ένα άριστα εκπαιδευμένο χοροθέατρο. Διευθυντής του συγκροτήματος διατελεί ο Leonid Milovais.

Το χοροθέατρο εξυμνεί τις παραδόσεις της θρυλικής γενιάς των νομαδικών ιππέων, οι οποίοι προστάτευαν τα σύνορα της αυτοκρατορίας της Ρωσίας με αντάλλαγμα την ελευθερία τους. Η παράσταση είναι αντάξια της θαρραλέας καρδιάς των Κοζάκων.

Η εμφάνιση του συγκροτήματος χαρακτηρίζεται εκρηκτική. Οι χορευτές του διακρίνονται από ζήλο και έχουν τον αέρα των μεγάλων νικητών. Οι ανδρικοί χοροί είναι περήφανοι και χαρακτηρίζονται από απίστευτη γενναιότητα. Οι χορευτικοί ελιγμοί τους είναι πολύ γρήγοροι και ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ακροβατικά - ιπτάμενα ξεσπάσματα, οι τούμπες προς τα πίσω, περιστροφικές κινήσεις με μεγάλη ταχύτητα, απότομες και ταχείς επιθετικές κινήσεις - τα οποία προσφέρει το συγκρότημα ζωντανά μπροστά στο κοινό. Οι πιρουέτες εκτελούνται με ταχύτητα ανεμοστρόβιλου.

Οι γυναίκες, με πανέμορφα μεταξωτά ρούχα και αστραφτερές κορώνες, σιωπηλά λικνίζουν τους γοφούς και τους βραχίονες ενώ χορεύουν με χάρη ακολουθώντας ρυθμικά βήματα, που συναρπάζουν τους θεατές. Για να κερδίζει την καρδιά της αγαπημένης του, ο Κοζάκος χορευτής θα πηδήξει ψηλά, θα αψηφήσει σπαθιά και πανύψηλα κοντάρια και θα ξεριζώσει το μουστάκι του για αυτήν.

Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή της ομορφιάς και της δύναμης του κόσμου του χορού και της μουσικής των Κοζάκων.

Στη διάρκεια της παράστασης του Κρατικού χορευτικού θιάσου των Ρώσων Κοζάκων, θα παρουσιαστούν πάνω από 20 χορευτικά, 50 τραγούδια και σόλο, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη και πασίγνωστη «Καλίνκα».

Πριν την παράσταση της Πάτρας, οι «Κοζάκοι της Ρωσίας» θα χορέψουν το Σάββατο 22/10 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τιμές εισιτηρίων για την Πάτρα:

Α ΠΛΑΤΕΙΑ €35 - Σειρές Α-Λ

Β ΠΛΑΤΕΙΑ €30 - Σειρές Μ-Χ

ΕΞΩΣΤΗΣ €25 - Χωρίς αρίθμηση.

Τα εισιτήρια κυκλοφόρησαν και διατίθενται από τα σημεία προπώλησης:

- Στο Συνεδριακό την ημέρα της εκδήλωσης, ώρες 6:00-9:00μμ, 6977347098

- Στο Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172Β 2610 328394, 6977347098

- Στο κατάστημα DUR Βότση 32, 2616 007113

- Στο κατάστημα ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396

- Στο κατάστημα DISCOVER YOUR WAY, Πατρέως 30, 2610 624916.

Περισσότερες πληροφορίες - Κρατήσεις: 6977347098.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture