Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Υπ. Οικονομικών: Πάρε απόδειξη και μπες στην κλήρωση για πέντε ΙΧ και ένα σπίτι…

Υπ. Οικονομικών: Πάρε απόδειξη και μπες ...

Κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων παρά τις αρχικές επιφυλάξεις των πιστωτών

"Γλυκαντικά" για τη συλλογή έγχαρτων αποδείξεων θα δώσει το Υπουργείο Οικονομικών, υπό τη μορφή δώρων που θα χορηγούνται μετά από κληρώσεις. Η επιμονή του οικονομικού επιτελείου και ειδικά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη έκανε τους θεσμούς να αποδεχθούν τις σχετικές εισηγήσεις υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Στη βάση αυτή η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ δεσμεύθηκε πως στις λοταρίες αποδείξεων θα δίνονται κατασχεμένα μεταχειρισμένα οχήματα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού και ακίνητα που περιήλθαν στην κατοχή του Δημοσίου μετά από κατασχέσεις.

Η συμφωνία προβλέπει τη διάθεση περίπου 50  αυτοκινήτων και 1 ακινήτου σε ετήσια βάση με το συνολικό κόστος για το Δημόσιο να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει πως η αύξηση των εσόδων από τις κληρώσεις αποδείξεων - μέσω της φορολογικής συμμόρφωσης - θα είναι πολλαπλάσια.

Το πως θα γίνεται η λοταρία των αποδείξεων δεν έχει αποσαφηνισθεί. Κατά μια εισήγηση θα κερδίζουν τα νούμερα αποδείξεων που θα λήγουν σε κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς και θα έχουν εκδοθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αυτά θα κληρώνονται και θα δημοσιοποιούνται.

Κατά μια άλλη εισήγηση ο καταναλωτής θα ζητά την απόδειξη από το κατάστημα, ακολούθως θα γράφει σε ένα SMS τον ΑΦΜ της επιχείρησης ή του επαγγελματία, το ποσό που πλήρωσε και την ώρα που έκανε την αγορά και θα στέλνει ένα δωρεάν γραπτό μήνυμα από το κινητό του σε έναν πενταψήφιο αριθμό. Με τον τρόπο αυτό θα μετέχει στις κληρώσεις που θα γίνονται με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Το πραγματικό κίνητρο

Το πραγματικό κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων είναι πως πλέον μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να δαπανούν ένα ελάχιστο ποσοστό του εισοδήματός τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα προκειμένου να κερδίζουν την έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο και να αποφεύγουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Το ποσοστό αυτό είναι

-10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ,

-15% για εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, -20% για εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ, -30% για εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω.

Εφόσον ο φορολογούμενος δαπανά λιγότερα θα του χρεώνεται πρόσθετος φόρος 22% (επί της δαπάνης που υπολείπεται).

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά