Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Η Απάντηση του Δήμου στην πρόθεση ...αυτονόμησης των κατοίκων του Άνω Καστριτσίου

Πάτρα:Η Απάντηση του Δήμου στην πρόθεση ...

Δεν αδιαφορεί ο δήμος για την επίλυση των προβλημάτων επισημαίνεται στην ανακοίνωση

Τη δική της απάντηση στα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες περί πρόθεσης των κατοίκων στο Άνω Καστρίτσι να… αυτονομηθούν από το Δήμο Πατρέων αν δεν δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δίνει σήμερα η Δημοτική Αρχή.

Πάτρα: Κάτοικοι του Άνω Καστριτσίου απειλούν με… «αυτονόμηση» εάν δεν λυθούν τα προβλήματά τους

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες, διάφορα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται στα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Άνω Καστριτσίου του Δήμου μας. Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα περισσεύουν. Δεν είναι όμως αλήθεια ότι η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για την επίλυσή τους.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με πρωτοβουλία της, έχει πραγματοποιήσει δύο ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων, για να υπάρχει άμεση ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. Σε στενή συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τη συμμετοχή των κατοίκων, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις που και σήμερα συνεχίζονται με προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου, για καθαρισμό και αποκατάσταση των εγκαταλειμμένων χώρων της «Νερομάνας». Ένας ελκυστικός, πανέμορφος φυσικός χώρος που θα αποδοθεί στον πατραϊκό λαό .

Στην τοπική κοινότητα ξεκινούν, έργα οδοποιίας, τα οποία θα κατασκευαστούν με χρήματα που προήλθαν από τα εισπραχθέντα τέλη των ανεμογεννητριών.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους προβλέπονται επίσης 300.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για έργα, αναλογικά στις τέσσερις Κοινότητες, που στα όριά τους λειτουργούν ανεμογεννήτριες.

Τέλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώσαμε τον πατραϊκό λαό για το δίκτυο ύδρευσης και συνολικά για τη διαχείριση του νερού. Ενημερώσαμε για την κατάσταση που έχουμε παραλάβει, τα έργα και τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και το πλαίσιο διεκδίκησης. Είναι αλήθεια ότι έχουμε παραλάβει δίκτυο ύδρευσης που  τμήματά του αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες. Είναι επίσης αλήθεια ότι   έχει προγραμματιστεί η αντικατάστασή τους σε συνολικό μήκος 70 μέτρων, μέσω του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΠ και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με τις θέσεις μας και τα έργα μας να είμαστε δίπλα στο πατραϊκό λαό. Είναι αναγκαία η συμπόρευση και η κοινή δράση για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, τη χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις