Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ένταση, ΜΑΤ και καπνογόνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ένταση, ΜΑΤ και καπνογόνα έξω από το Υπο...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ένταση πριν λίγη ώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίς ανάμεσα σε ξενοδοϋπαλλήλους και δυνάμεις των ΜΑΤ όταν οι πρώτοι στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν επιχείρησαν να σηκώσουν τα ρολά και να εισέλθουν στο κτίριο.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο εφάπαξ τους.Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα εισπράττουν το εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012.

Αυτή η μείωση επέρχεται, όπως υποστηρίζουν, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας του Τάσου Πετρόπουλου ο οποίος «ήρε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ με την Κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλε τη νέα περικοπή στις εφάπαξ παροχές του Ιδιωτικού Τομέα».

Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι καθυστερήσεις στην απονομή του εφάπαξ τους φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες ενώ διαμαρτύρονται και για το επίδομα ασθενείας που πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες και η καταβολή του καθυστερεί, όπως λένε, μέχρι 9 μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις