Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Θηλυκή εταιρεία" ΡΟΜΑ, από Πάτρα και Πύργο, είχε κατακλέψει την Ηλειακή πρωτεύουσα

"Θηλυκή εταιρεία" ΡΟΜΑ, από Πά...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Με δοκιμασμένη συνταγή έδρασε στον Πύργο μια θηλυκή σπείρα ΡΟΜΑ, που εξαρθρώθηκε αφότου διέπραξε 16 κλοπές και διαρρήξεις και η εγκέφαλός της, βρέθηκε στη φυλακή, από σπόντα… Τσιγγάνες από την Πάτρα και τον Πύργο ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεχύθηκαν στο πεδίο δράσης του Πύργου, όμως τελικά αποκαλύφθηκε η ταυτότητά τους.

Ο βασικός πυρήνας αποτελείτο από τρεις γυναίκες και μια ανήλικη, ενώ ακόμα μια γυναίκα ενεπλάκη σε μια υπόθεση. Οι σπείρα αποκόμισε συνολικά περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ. Η αποκάλυψη της δράσης της σπείρας έγινε από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, που σημείωσε ακόμα μια σημαντική επιτυχία.

Η εξάρθρωση
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, θορυβημένοι από τα κρούσματα που διαπίστωναν πως είχαν κοινά χαρακτηριστικά ως προς τον τρόπο διάρρηξης, χωρίς ίχνη παραβίασης, άρχισαν να αναζητούν τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive από τα στοιχεία που συνέλλεξαν έφτασαν στις πέντε γυναίκες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στη γυναικεία αυτή σπείρα εμπλέκονταν μια 33χρονη και μια 14χρονη που διαμένουν στην Πάτρα, μια 25χρονη και μια 19χρονη που μένουν σε καταυλισμό στο χωριό Πράσινο του Πύργου και μια 21χρονη που μένει σε καταυλισμό στον Πύργο. Οι δύο γυναίκες ΡΟΜΑ από την Πάτρα, διέμεναν και αυτές στο Πράσινο όταν βρίσκονταν στην περιοχή.

Η 33χρονη φέρεται να ήταν και η εγκέφαλος της σπείρας, καθώς ήταν αυτή που ήξερε καλά το κόλπο με το τραπουλόχαρτο που κατάφερε να ανοίγει τις πόρτες των σπιτιών χωρίς να αφήνει ουσιαστικά ίχνη παραβίασης. Κόλπο που είχε εφαρμόσει προ διετίας στην Πάτρα άλλη γυναικεία σπείρα ΡΟΜΑ. Και όπως φαίνεται το είχαν μάθει καλά στο συνάφι για να το εφαρμόσουν όπου χρειαστεί. Έτσι οι 33χρονη μαζί με τη 15χρονη έρχονταν από την Πάτρα και έπιαναν δουλειά στον Πύργο, κατά βάση με τις άλλες δύο νεαρές ΡΟΜΑ την 25χρονη και τη 19χρονη, ενώ η 21χρονη ήταν αυτή που ομολόγησε στους αστυνομικούς πως είχε εμπλοκή μόνο σε μια περίπτωση.

Οι γυναίκες δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες και το τραπουλόχαρτο ήταν εύκολο να γλιστρήσει στη σχισμή της πόρτας και όπου δεν υπήρχε κλειδαριά ασφαλείας, να παραβιάσει τον αφαλό και να ανοίξει η πόρτα. Η σπείρα «Ντάμα – Κούπα» είχε καταφέρει σε 16 περιπτώσεις που ενεπλάκη να αποσπάσει συνολική λεία 70.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 48.000 ευρώ ήταν μετρητά και οι 22.000 ευρώ κοσμήματα.

Τα πλήρη στοιχεία όλων των μελών της εγκληματικής ομάδας  ταυτοποιήθηκαν και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των πέντε γυναικών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. Τα πέντε μέλη της σπείρας δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ωστόσο η 33χρονη εγκέφαλος της, βρίσκεται ήδη στη φυλακή, καθώς συνελήφθη σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στην περιοχή της Πρέβεζας, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου.

Τα κρούσματα
Η σπείρα είχε ξεκινήσει τα χτυπήματα από τις αρχές Ιουνίου, στο κέντρο του Πύργου. Είχαν κλέψει από διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Παπαφλέσσα κοσμήματα αξίας 1500 ευρώ. Το επόμενο κρούσμα ήταν στις αρχές Ιουλίου όπου από οικία στο τέρμα της οδού Ποσειδώνος, έκλεψαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα χρυσό περιδέραιο, καθώς και ποσότητα ελαιολάδου από αποθήκη. Από εκεί και ύστερα τα χτυπήματα της σπείρας άρχισαν να γίνονται πιο συχνά. Έδρασαν πάλι στο κέντρο του Πύργου τις επόμενες ημέρες, όπου από διαμέρισμα δεύτερου ορόφου στην οδό Κολοκοτρώνη πήραν μια κοσμηματοθήκη με κοσμήματα αξίας 550 ευρώ. Στις 13 Ιουλίου στην οδό Ζακύνθου μπούκαραν σε διαμέρισμα από όπου έφυγαν με το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ. Μερικές ημέρες αργότερα, από διαμέρισμα στην οδό Βύρωνος, πήραν το ποσό των 150 ευρώ και έξι κιλά κρέας. Την 1η Αυγούστου η σπείρα έδρασε ξανά στην οδό Λουκιανού. Και εκεί έφυγαν με χρήματα και το ποσό των 4500 ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα «χτύπησαν» διπλά. Στην οδό Σουλίου μπήκαν σε σπίτι και πήραν το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα στην οδό Μπελούση εισέβαλαν σε διαμέρισμα 2ου ορόφου όπου πήραν κοσμήματα αξίας 7000 ευρώ και το ποσό των 150 ευρώ. Στις 11/8 «χτύπησαν» στην οδό Μίλτωνος Ιατρίδη. Από μονοκατοικία που μπήκαν πήραν διάφορα κοσμήματα. 
Μια ημέρα αργότερα διέρρηξαν μονοκατοικία στην οδό Αλφειού. Ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του κοιμόντουσαν μέσα στο μεσημέρι όταν τα μέλη της σπείρας μπήκαν και πήραν ένα κινητό τηλέφωνο,  κοσμήματα αξίας 500 ευρώ και το ποσό των 68 ευρώ που βρήκαν σε τσέπη παντελονιού. 

Στις 21 Αυγούστου μπήκαν σε οικία στην οδό Καπετάν Γιώργη, από όπου πήραν το χρηματικό ποσό των 6000 ευρώ. Τέσσερις ημέρες μετά από διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Υψηλάντου πήραν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα από το χτύπημα αυτό, μπήκαν σε διαμέρισμα σπάζοντας την τζαμαρία του μπαλκονιού στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Διάκου και πήραν κοσμήματα και ρολόγια, κλειδιά αυτοκινήτου και κάρτες ανάληψης καθώς και μικροποσό.

Το τελευταίο δίμηνο οι δράστιδες είχαν εισέλθει σε σπίτι στην οδό Αχιλλέως στο κέντρο του Πύργου από όπου πήραν χρυσά κοσμήματα με διαμάντια συνολικής αξίας 10.000 ευρώ. Τέλος στις 3 Σεπτεμβρίου τα μέλη της σπείρας από διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Θεοτόκη άρπαξαν το ποσό των 7000 ευρώ που βρήκαν σε ντουλάπα υπνοδωματίου.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις