Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βραβεύτηκε η Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Βραβεύτηκε η Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγ...

Για την ταινία "Suntan" που προβλήθηκε και στις αίθουσες της Πάτρας

Σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το χρονικό διάστημα, απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.

Για μια ακόμη χρονιά οι Νύχτες Πρεμιέρας στηρίζουν το ελληνικό σινεμά τιμώντας πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες και ηθοποιούς από την κινηματογραφική σεζόν που πέρασε, οι οποίοι ξεχώρισαν, την ίδια στιγμή που συστήνουν τις καινούργιες ελληνικές δημιουργίες που θα συζητηθούν περισσότερο την σεζόν που έρχεται.

Ο υποβλητικός «Καύσωνας» της Τζόις Νασαουάτι, η φρεσκάδα της Έλλης Τρίγγου από την Πάτρα στο «Suntan» και δυο αντιθετικές ερμηνείες, ο νοσταλγικός Γιάννης Νιάρρος του «Νοτιά» και ο μυστηριώδης Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου του «Interruption», αποτέλεσαν την επιλογή της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών και Ηθοποιών Ελληνικών Ταινιών του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

H Κριτική Επιτροπή για τα Βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων που αποτελούνταν από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη (Πρόεδρος της επιτροπής), τους ηθοποιούς Βαλέρια Χριστοδουλίδου και Άρη Σερβετάλη, την κριτικό κινηματογράφου Έλενα Χριστοπούλου και τον διανομέα Βασίλη Σουραπά αποφάσισαν αναλυτικά να απονείμουν:

- Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στην Τζόις Νασαουάτι για την ταινία «Καύσωνας», για «την πίστη στην εικόνα και την αφηγηματική πυκνότητα που βλέπει μέσα στο φόντο της δράσης». Το βραβείο παρέλαβε η παραγωγός της ταινίας Φένια Κοσοβίτσα, ενώ η βραβευμένη σκηνοθέτις έστειλε ευχαριστήριο βίντεο.

-Το Βραβείο καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού, εξίσου στους Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου για το «Interruption» του Γιώργου Ζώη και τον Γιάννη Νιάρρο για το «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη. Οι δύο ηθοποιοί ανέβηκαν στη σκηνή για την παραλαβή των βραβείων τους και ευχαρίστησαν τους σκηνοθέτες τους και το Φεστιβάλ.

-Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού απονεμήθηκε στην Έλλη Τρίγγου για την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Η Έλλη Τρίγγου ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή και τον σκηνοθέτη της για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν.

Η βραδιά, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, συνεχίστηκε με την πρώτη πανελλήνια προβολή του θαυμάσιου ντοκιμαντέρ των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν με τίτλο «Η Τελευταία Παραλία», αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών. Οι σκηνοθέτες προλόγισαν την ταινία, με τον Θάνο Αναστόπουλο να αφιερώνει την προβολή στον ανθρωπολόγο και συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, ο οποίος έφυγε φέτος από τη ζωή, και στον αργυρό ολυμπιονίκη της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Σπύρο Γιαννιώτη ενώ μετά την προβολή απήντησαν στις ερωτήσεις του παρευρισκόμενου κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και το πλήρες πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας μπορείτε να βρείτε εδώ.

*Μεγάλος Χορηγός του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι ο ΟΤΕ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ - WWW.CINEMAG.GR.

Στη βασική φωτ. εικονίζονται οι Γιάννης Νιάρος, Έλλη Τρίγγου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου.

Οι φωτ. μας εστάλησαν μαζί με το δελτίο Τύπου για δημοσίευση.

*Να προσθέσουμε πως στην κατηγορία του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, διεκδίκησε το βραβείο και ο Πατρινός κινηματογραφιστής Ανδρέας Λαμπρόπουλος για την ταινία "Short Fuse" με πρωταγωνιστή τον Αποστόλη Τότσικα, φιλμ που συνσκηνοθέτησε με τον Κώστα Σκύφτα, το οποίο προβλήθηκε και στην Πάτρα τον περασμένο Απρίλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture