Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αχαΐας: Οικονομικά-πολιτικά κι όχι επιστημονικά τα κριτήρια κοπής της κουκουναριάς της Αρόης

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αχαΐας: Οικονομικά...

Απάντηση στον Αντιδήμαρχο της Πάτρας Παύλος Στάμο

Για τη διαφαινόμενη κοπή της ιστορικής κουκουναριάς της Αρόης μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αχαΐας Ανδρέας Λάζαρης. Ο κ. Λάζαρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ρ/σ "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7" αναφορικά με το σχόλιο που είχε κάνει προ ημερών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος για το σχέδιο σωτηρίας του δέντρου που είχε παρουσιάσει ο Σύλλογος (σ.σ. ο κ. Στάμος είχε πει: "Οι αρχιτέκτονες δεν είναι οι κατ’ εξοχήν ειδικοί στην οδοποιία, η υπηρεσία μας λέει ότι η πρόταση των αρχιτεκτόνων δεν μπορεί να σταθεί τεχνικά".), είπε:

"Ζήτησα και δημόσια, να μας καταθέσουν τη μελέτη από τους τεχνικούς του δήμου η οποία να λέει ότι δεν γίνεται. Αν όντως έχουν δίκιο οι μηχανικοί του δήμου, καμία αντίρρηση, επιστήμονες είμαστε, θα δεχτούμε φυσικά τη σοφότερη λύση.

Να δεχτώ ότι δεν έχουν χρήματα, να δεχτώ ότι πολιτικά δεν θέλουν, αλλά επιστημονικά δεν δέχομαι ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ένα εμπόδιο 40εκ. όπως είναι οι ρίζες του δέντρου. Η συγκεκριμένη κουκουναριά δεν είναι ένα απλό δέντρο είναι ένα τοπωνύμιο για την περιοχή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις