Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε πάνω από 200 γυναίκες ευπαθών ομάδων από την Πέμπτη στην Πάτρα

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε πάνω από...

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Πάνω από 200 γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου στην Πάτρα από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία η οποία σε συνεργασία με το τοπικό της παράρτημα φέρνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα τον μαστογράφο.

Προτεραιότητα σε αυτή την προσπάθεια έχουν γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άνεργες και ανασφάλιστες. Τα ραντεβού για τετραήμερο έχουν κλείσει ωστόσο οι άνθρωποι της Εταιρείας διατηρούν και λίστα αναμονής καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ματαιώσεων για κάποιες από τις κυρίες, ηλικιών 40-70 ετών, που έχουν κλείσει ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενες λοιπόν μπορούν να τηλεφωνούν στο 2610224275 από 8 το πρωί έως 1  το μεσημέρι στην Γραμματέα του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή τη λίστα.

Αναφερόμενη στο θέμα η αναπληρώτρια πρόεδρος του παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κυρία Νικολίτσα Παπαδοπούλου καλεί όλες τις γυναίκες να δίνουν μεγάλο βάρος στην πρόληψη και στην συστηματική τους και ανά τακτά διαστήματα προληπτικό έλεγχο και πρόσθεσε:

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Ωστόσο παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με το παράρτημα Πάτρας, όπως εξήγησε η κυρία Παπαδοπούλου μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7", γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (τομέας υγείας & κοινωνικής αλληλεγγύης), το ΕΔΔΥΠΠΥ και με την υποστήριξη της ELPEN.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις