Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο συνέδριο για την Προσβασιμότητα στη Μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο...

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

Το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου 2016, για πρώτη φορά, οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας συνέδριο για την Προσβασιμότητα στη Μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από επτά (7) Πανεπιστήμια της χώρας με εμπειρία και πρακτικές στο θέμα, έξι (6) στελέχη της European Agency for Special Needs and Inclusive Education, εκπρόσωποι φορέων ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, που μας ενημέρωσε για όλες τις νομικές διαδικασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να συζητήσουν μαζί τα Πανεπιστήμια με αρμόδιους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να γνωρίσουμε όλοι τις υφιστάμενες πρακτικές και να οργανώσουμε το μέλλον.

Η συνέχεια θα δείξει αν στοχοθετούμε σωστά.

Στις εργασίες του συνεδρίου παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων, εκπρόσωπος Παιδείας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, η Προϊσταμένη επιστημονικής καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Αν. Υπουργός Παιδείας δεν παρέστη  παρότι είχε προσκληθεί, λόγω θεσμικών υποχρεώσεων. Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν το θεωρητικό πλαίσιο και οι βασικές αρχές της συνεκπαίδευσης και της προσβασιμότητας στη μάθηση, καθώς και οι βασικοί στόχοι και οι κεντρικοί άξονες της «European Agency for Special Needs and Inclusive Education».

Την επομένη ημέρα, κατά τη διάρκεια διαδραστικών συνεδρίων, παρουσιάστηκαν οι θέσεις και δράσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των φοιτητών ΑμεΑ, αλλά και παραδείγματα καλών πρακτικών που εφαρμόζουν Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην Κύπρο για να υποστηρίξουν την ισότιμη φοίτηση των φοιτητών με αναπηρία.

Ένα από τα οφέλη του συνεδρίου υπήρξε, αναμφισβήτητα, η δυνατότητα που δόθηκε ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς, φοιτητές, διοικητικούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υποστηρίζουν αντίστοιχα γραφεία, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους φορέων Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων ατόμων με ειδικές ανάγκες, προσωπικό ΚΕΔΔΥ, αλλά και στα ίδια τα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους, να προχωρήσουν σε μια ευρεία, ειλικρινή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις ευκαιρίες της προσβασιμότητας που έχουν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τους πιθανούς τρόπους θεραπείας των προβλημάτων τους.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Συνέδριο με θέμα: «Προσβασιμότητα στη Mάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες - Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις