Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: 4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ RE-culture με περισσότερους από 250 καλλιτέχνες-ΦΩΤΟ

Πάτρα: 4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ RE-...

Εγκαινιάζεται στις 21 Οκτωβρίου

Η Art in Progress ανακοίνωσε την έναρξη του φεστιβάλ RE-culture 4, το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 21 Οκτωβρίου. Υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Θανάση Μουτσόπουλου, οι επιμελητές αλλά και οι εθελοντές του φεστιβάλ προετοιμάζουν ένα ευρύ καλλιτεχνικό πανόραμα που θα περιλαμβάνει περισσότερους από 250 καλλιτέχνες.

Η φετινή θεματική της τέταρτης διοργάνωσης του RE-culture είναι Τέχνη/Μη-τέχνη περιλαμβάνοντας τις θεματικές: τέχνη του περιθωρίου, ανώνυμη τέχνη, τέχνη και μαζική κουλτούρα, τέχνη και εξουσία, τέχνη και ψυχεδέλεια, σεξ και τέχνη, Everyone will be famous for 15 minutes όπως και αφιερώματα στην τέχνη των νέων μέσων και σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες.

Η θεματική του φεστιβάλ αποσκοπεί στο να διερευνήσει τα όρια της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία και να εγείρει ερωτήματα για την ευρύτητα και την ποικιλομορφία του καλλιτεχνικού φαινομένου.

Χωρίς να δίνει έτοιμες λύσεις και απαντήσεις, το φεστιβάλ καλεί τους επισκέπτες να δουν ορισμένες μορφές τέχνης που σπάνια αναφέρονται και εκτίθενται, ειδικά στην Ελλάδα.

Το εύρος και η πρωτοτυπία των εκθεμάτων δεν συνιστούν μόνο μία πρωτοφανή έκθεση για την πόλη της Πάτρας αλλά ένα εγχείρημα που δεν είχε μέχρι τώρα ανάλογό του στον ελλαδικό χώρο, τουλάχιστον με τέτοιο όγκο και συμμετοχή καλλιτεχνών.

Το φεστιβάλ θα συνοδεύει ένας πλούσιος κατάλογος-βιβλίο σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πικραμένου όπου εκτός από τα έργα Τέχνης, θα φιλοξενούνται και θεωρητικά κείμενα.

Παράλληλα η Art in Progress θα πλαισιώσει το φεστιβάλ από παράλληλες δράσεις, όπως ημερίδες, ξεναγήσεις και σεμινάρια, επιχειρώντας να καταστήσει τους χώρους έκθεσης σημαντικό πόλο έλξης και συνδιαλλαγής για τα καλλιτεχνικά θέματα.

Το RE-culture 4 δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και βασίζεται στην εθελοντική προσπάθεια ενεργών πολιτών.

Πληροφορίες:

www.artinprogress.eu

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Έρχεται το 4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας - RE-culture 4

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture