Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας μετατράπηκε σε πίστα για τάνγκο Milonga - Δείτε τις όμορφες εικόνες

Το αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας μετατ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι είναι η Milonga

Το διήμερο εκδηλώσεων στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, διάνθισαν σχολές χορού με ιδιαίτερες επιλογές όπως εκείνη του τανγκο Μιλόνγκα. Το οποίο χόρεψαν ζευγάρια, μέσα στους χώρους του μουσείου, προσφέροντας όμορφες εικόνες σε όλους εκείνους που παραβρέθηκαν. Το διήμερο εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένων στην "Προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης", με γενικό τίτλο "Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά", με την ευκαιρία του εορτασμού των ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ευρώπη με ειδικότερη αναφορά για το 2015 - 2016 στη "Βία και την Ανεκτικότητα".

Τι είναι η Milonga

Η milonga καταρχήν είναι ενα tango. Tango σε μια κοινωνική συγκέντρωση, σαν πάρτυ, μιαmilonga είναι ενα ιερό μέρος για  χορό tango , ενα σημείο για να δώσεις κάτι απο μέσα σου με εργαλείο το σωμα σου , το ρυθμό και το συναισθημα..

Η βασική διαφορά με το κλασσικό αργεντίνικο tango είναι οτι η milonga είναι πιο γρήγορη , πιο απλή και οι χορευτές αφήνονται στο ρυθμό και αγωνίζονται να χαλαρώσουν εν κινησει μιας και ο χορός milonga δεν έχει παύσεις.  Γρήγορα βήματα , μεταφορά βάρους απο το ενα ποδι στο άλλο αλλά πάντα η ξέχειλη γοητεία του tango που σε κατακλύζει με τη δικια του δόνηση.

H milonga πρόκευψε ως αποτέλεσμα πολλών Χορών , αναμέσα τους η  Cuban Habanera, η Mazurka, η Polka  ακόμα και η  Brazilian Macumba αλλά οι χοροί που την επηρέασαν καθοριστικά είναι η Candombé και η Payada.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture