Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Έπεσα θύμα της μαφίας" , λέει ο γιατρός με το πλαστό πτυχίο, που εξέταζε σε Πάτρα και Σκύρο

"Έπεσα θύμα της μαφίας" , λέει...

Βρίσκεται στη φυλακή

Ψύχραιμος και αισιόδοξος ότι στο Εφετείο θα «σπάσουν» τα ισόβια που του επέβαλε την περασμένη Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας, ο «μαϊμού» γιατρός με την κόκκινη Ferrari μιλά στην «Espresso» μέσα από τις Φυλακές Ναυπλίου, όπου εκτίει την ποινή του για απάτη σε βάρος του Δημοσίου! Ο 58χρονος  που επί 13 ολόκληρα χρόνια εμφανιζόταν ως γιατρός με πλαστό πτυχίο και είχε γίνει διευθυντής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα της ιταλικής μαφίας των πανεπιστημίων.

«Τότε που σπούδαζα στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, στις αρχές του '90, η Μαφία έπαιρνε λεφτά από τους φοιτητές που καθυστερούσαν τη φοίτηση και δεν είχαν καλές εκπαιδευτικές δυνατότητες και καλή πορεία στο πανεπιστήμιο. Τους βοηθούσε να δώσουν συγκεκριμένη ύλη σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Πίσω από την όλη διαδικασία, όμως, κρυβόταν η Μαφία. Πλήρωσα 500.000 δραχμές τότε, αλλά δεν τους αρκούσαν και, για να με εκδικηθούν, εξαφάνισαν τα πιστοποιητικά των σπουδών μου» υποστηρίζει ο Γιάννης Καστάνης και εξηγεί:


«Τη διαδικασία αυτή την κάνουν οι bidelli (θυρωροί) των πανεπιστημίων. Είναι άτομα συνήθως ηλικιωμένα, με στολή, τα οποία γνωρίζουν ό,τι γίνεται μέσα στο πανεπιστήμιο. Είχαν πέσει στα δίχτυα της Μαφίας και κανόνιζαν δοσοληψίες με τους φοιτητές, που, για να περάσουν μάθημα, έπρεπε να πληρώσουν ως και 1.000.000 λίρες! Ετσι, και κατευθύνοντας η Μαφία τους καθηγητές, ήταν κερδισμένοι όλοι...Το 2008 έγινε δίκη και αθωώθηκαν 27 άτομα»!

«Υπηρέτησα την ιατρική»

Ο 58χρονος επιμένει ότι δεν γνώριζε ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό: «Δεν το ήξερα. Με αυτό έκανα το αγροτικό μου και πήρα την ειδικότητα γενικής ιατρικής στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας της Πάτρας. Υπηρέτησα την ιατρική 13 χρόνια και ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε κάποιος από τους ασθενείς μου».

Ο συνήγορος υπεράσπισής του Πέτρος Μαντούβαλος παραδέχεται ότι το πτυχίο του πελάτη του σαφώς είχε ελλείψεις: «Ομως, με τις ελλείψεις που είχε και τη Μαφία που παρεισέφρυσε, έδωσε εξετάσεις στην Πάτρα σε καθηγητές πανεπιστημίων για να πάρει ειδικότητα, την οποία πήρε με εξαιρετική βαθμολογία. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχτεί αν το πτυχίο είναι πλαστό ή όχι. Τώρα αναμένουμε το Εφετείο με ηρεμία και απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Στα 13 χρόνια που υπηρετούσε στη Σκύρο, εισπράττοντας 667.000 ευρώ από μισθούς και εφημερίες, ο Καστάνης δεν περνούσε απαρατήρητος και δεν θύμιζε γιατρό με την κλασική έννοια. Κυκλοφορούσε ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας, οδηγούσε πολυτελή Ferrari, την οποία δεν δίστασε να ρίξει σε ένα δέντρο για να εισπράξει την ασφάλεια, και μετακινούνταν με ιδιωτικό αεροπλάνο τύπου Piper!


πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις