Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κουρουμπλής για τα απορρίμματα: «Η αρχή έγινε πάμε για την οριστική λύση»

Κουρουμπλής για τα απορρίμματα: «Η αρχή ...

Ηλεία

Την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής σχέσης, ανάμεσα στον δήμο του Πύργου και το υπουργείο Εσωτερικών, εξήρε μέσα από δηλώσεις του χθες στο τηλεοπτικό κανάλι «ΟΡΤ» ο υπουργός,Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας για το ζήτημα των απορριμμάτων.

«Όταν ανέλαβα το υπουργείο, ένα από τα επείγοντα θέματα, ήταν η συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους ενός ολόκληρου Νομού. Καθίσαμε κάτω και με τον γενικό γραμματέα κ. Καπετάνιο και με συνεργάτες και επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο και ξεκίνησε η προσπάθεια η οποία είχε πολλές και μεγάλες δυσκολίες», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως ο τελικός στόχος ήταν τα σκουπίδια να απομακρυνθούν από τον δήμο του Πύργου και παρά τα εμπόδια που υπήρξαν κάτι τέτοιο ήρθε σε πέρας.

«Είμαστε σε ένα σημείο που μπορούμε να πούμε ότι η προσπάθεια, με όσο κι αν ήταν το κόστος, είχε ένα σημαντικό αποτέλεσμα και αυτό μας δίνει το θάρρος να πούμε ότι κάθε προσπάθεια που μπαίνει σε μια διαδικασία υλοποίησης μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα αν με επιμονή και υπομονή συνεχίζει κανείς την ολοκλήρωσή της», σημείωσε.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος μία ημέρα πριν είχε χαρακτηρίσει την ολοκλήρωση της αποκομιδής ως «ιστορική ημέρα για τον δήμο του Πύργου» και τόνισε πως το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας πήγαζε από τη συνεργασία και τη συνεννόηση για την απομάκρυνση ενός προβλήματος που για χρόνια «έπνιγε» την περιοχή και την «κακοποιούσε».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα και τη λύση οριστικά στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι: «Θα είναι πολύ άδικο για όλους μας αν αφήσουμε τα γεγονότα να γυρίσουν πίσω. Και νομίζω πως υπάρχει ένα τέτοιο πνεύμα και από τον δήμαρχο του Πύργου, κ. Λιατσή και από τον δήμαρχο Ήλιδας, κ. Χριστοδουλόπουλο. Πραγματικά μπορώ να πω έκαναν μεγάλη υπέρβαση ξεπερνώντας δεκαετιών προβλήματα που συντηρούντο ανάμεσα στις δύο πόλεις και βοήθησαν τα μέγιστα στο να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όλοι πρέπει να συνηγορήσουμε και με τον λόγο μας και με τις πράξεις μας να μην επιστρέψουμε σε αυτή την κατάσταση», κατέληξε.

Διοικητικοί γραμματείς

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών, απέφυγε να απαντήσει για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν την πρόθεση του υπουργείου να θεσπίσει διοικητικούς γραμματείς σε δήμους και σε περιφέρειες, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις στην ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας οτι: «Δεν κατάλαβα που το είδαν γραμμένο αυτό. Από την στιγμή που μπορεί να ειπώθηκε μια άποψη δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε την άποψη» και ξεκαθάρισε πως «Δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση για κάτι τέτοιο», ενώ άφησε να εννοηθεί πως το υπουργείο, είναι διαθέσιμο να συζητήσει με τους φορείς, όπως η ΚΕΔΕ, για το ενδεχόμενο υλοποίησης μιας τέτοιας ενέργειας, χωρίς να αποκλείει ότι κάποια απόφαση για θέσπιση διοικητικών γραμματέων στο μέλλον μπορεί και να ισχύσει.

 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις