Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΛΟΥΚΙΑ ΣΙΜΟΝΟΒΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΙΤΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΗΣ "ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ" ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΛΟΥΚΙΑ ΣΙΜΟΝΟΒΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σουβενίρ που ένωσαν πατρινούς, θεσσαλονικείς και αθηναίους

Eπώνυμες προσωπικότητες της Αθήνας όπως η δημοσιογράφος Ελλη Στάη, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας και πλήθος φιλότεχνων ανταποκρίθηκαν στην αφετηρία της πολυαναμενόμενης έκθεσης «Το χάος των αναμνήσεων» στην αθηναική γκαλερί a.antonopoulou.art της πατρινής εξπέρ της σύγχρονης τέχνης Αγγελικής Αντωνοπούλου με τα ταξιδιωτικά σουβενίρ του αντισυμβατικού δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Η κ. Αντωνοπούλου επιμελήθηκε ευρηματικά το στήσιμο των χαρούμενων κιτς αντικειμένων και μεταξύ των επισκεπτών υποδέχθηκε τη συμπατριώτισσα φίλη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων αλλά και πρώην πρόεδρο του Καρναβαλικού Κομιτάτου Λουκία Σιμονοβίκη.

Η συλλογή του Γιάννη Μπουτάρη περιλαμβάνει, πολλά αντικείμενα που απεικονίζουν ζώα (πορσελάνινα, πλαστικά, ξυλόγλυπτα, σκαλισμένα σε μάρμαρο ), πορτρέτα πολιτικών αρχηγών τυπωμένα σε κούπες, ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, μπούστα γυναικών και ημίγυμνες κοπέλες σε ερωτικές πόζες, αγωνιστικά αυτοκίνητα, δεκάδες αναπτήρες, ζωγραφιστά πιάτα, τασάκια, λυχνάρια, ρολόγια τσέπης και χειρός, κούκλες ματριόσκα, πρωτότυπες φιάλες ποτών, τσαγιέρες με λεοπάρ σχέδια και μια μεγάλη ενότητα με μπιμπελό από διάφορες πόλεις, περιοχές και χώρες, στις οποίες ταξίδεψε ο κάτοχός τους τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ενθύμια που σε ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη όπως ο Παρθενώνας, ο Λευκός Πύργος, ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα του Σίδνεϊ, ο κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος ή το Manneken Pis («Ο μικρός που ουρεί») – το γνωστό μπρούντζινο άγαλμα των Βρυξελλών. Η Αγγελική Αντωνοπούλου ενδιαφέρθηκε για τη συλλογή όταν ενημερώθηκε από τη νύφη του Γιάννη Μπουτάρη και φίλη της. Όπως την χαρακτήρισε αυτοσαρκαστικά ο ίδιος ο δημαρχος είναι «μια ωραία συλλογή –μπούρδα που την είχε μέσα σε βιτρίνες στο κτήμα του στη Νάουσα για την ευχαριστιέται ο ίδιος και να γελάει ο κόσμος. Κατά την άποψή του πάντως το κιτς είναι η σκοτεινή πλευρά του ωραίου, μια αισθητική έκφραση».

Από τα 2000 αντικείμενα της συλλογής επιλέχθηκαν τα 500, που μπήκαν σε σειρά μπροστά από έναν καθρέφτη σαν να οδεύουν προς την «Κιβωτό του Νώε». Η Λουκία Σιμονοβίκη δημοσίευσε σχετικά στιγμιότυπα στο facebook αλλά το γεγονός απασχόλησε και τον αθηναικό Τύπο.

Θυμίζουμε πως η κ. Αντωνοπούλου διατηρούσε την πρωτοποριακή αίθουσα τέχνης Επίκεντρο στην Αγίου Διονυσίου που συνδέθηκε με τη χρυσή εποχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Εκεί είχαν παρελάσει τα μεγαλύτερα και πιο αβαν γκαρντ εικαστικά ονόματα ώσπου να αποφασίσει να μετακομίσει στην πρωτεύουσα στην περιοχή Ψυρρή. Τελευταία φορά εδώ είχε διοργανώσει έκθεση στην Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Εχει διατελέσει και αντιδήμαρχος Αθηναίων, ενώ δε λείπει ποτέ από την Art Athina.

*Διάρκεια έκθεσης «Το χάος των αναμνήσεων»: 24 Σεπτεμβρίου – 29 Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View