Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς φαίνονται οι καταιγίδες μέσα από το πιλοτήριο των αεροπλάνων-ΦΩΤΟ

Πώς φαίνονται οι καταιγίδες μέσα από το ...

Η αιτία του μοναδικού φόβου και του άγχους των πιλότων

Πιλότος αεροσκαφών… Ένα όνειρο για πολλούς νέους και νέες (τα τελευταία χρόνια), που μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα, όχι όμως για το λόγο που νομίζει ο μέσος πολίτης.

Οι πιλότοι των επιβατικών αεροσκαφών δεν τρομάζουν ούτε από τρομοκρατικές ενέργειες, ούτε από βλάβες. Συμβαίνουν, αλλά τόσο σπάνια, που στατιστικά είναι σχεδόν απίθανο να τύχει σε κάποιον. Το μεγάλος άγχος των πιλότων δεν είναι άλλο από τις… καταιγίδες!

Οι πιλότοι ξεκινούν τη δουλειά τους γνωρίζοντας τις καιρικές συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη διάρκεια της πτήσης τους. Αυτό που δεν γνωρίζουν, είναι τις απότομες μετατροπές του καιρού και τις επιρροές που θα έχουν τα φαινόμενα στα αεροσκάφη τους. Ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουν; Καμία. Το σχέδιο πτήσης έχει οριστεί από πριν και οι ίδιοι καλούνται να είναι σε εγρήγορση, με την ελπίδα ότι δεν θα συμβεί κάτι τόσο σοβαρό.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο άγχος, πολλοί τραβούν φωτογραφίες. Εκπληκτικές και σπάνιες εικόνες, μοναδικές, τις οποίες έχουν την «ευχή και την κατάρα» να αντικρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη, θέτοντας ωστόσο σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Μία «έκθεση» εικόνων από τη μοναδική αγριότητα της φύσης στον ουρανό, όπως την αντικρίζουν οι πιλότοι από το cockpit του αεροσκάφους τους, παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο και εμείς σας μεταφέρουμε τη σπάνια ομορφιά, που αποτυπώνει εμπειρίες ζωής εκείνων που, έστω και για λίγη ώρα, έχουν στα χέρια τους τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων που ταξιδεύουν με κλειστά παράθυρα και τις ζώνες ασφαλείας στο αναπαυτικό κάθισμά τους…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις