Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εξελίξεις στη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Ορίστηκε νέος διευθυντής ο Τσέζαρις Γκραουζίνις

Εξελίξεις στη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ...

Ο καταξιωμένος Λιθουανός σκηνοθέτης παρουσίασε φέτος την παράσταση "Επτά επί Θήβας" με τον Γ. Στάνκογλου

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας για το τι οριστικά θα γίνει και πως θα λειτουργήσει η σχολή δραματικής τέχνης του θεάτρου για τη νέα ακαδημαική χρονιά. Το μόνο σίγουρο σίγουρα με πληροφορίες του thebest.gr, είναι τα μαθήματα για τη χρονιά θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 καθώς και ότι υπάρχει νέο πρόσωπο που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολής (και υπεύθυνου των σπουδών).

Το πρόσωπο αυτό είναι ο γνωστός Λιθουανός στην καταγωγή σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δίδασκε στη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ το φετινό καλοκαίρι σκηνοθέτησε ίσως την καλύτερη και πιο συγκινητική παράσταση αρχαίου δράματος, που είδαμε και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου με το ΚΘΒΕ.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις αναλαμβάνει τη θέση που είχε μέχρι πρότινος η Ελένη Μποζά και το ευτύχημα είναι πως πρόκειται για καλλιτέχνη που τυγχάνει αναγνώρισης αλλά και σχεδόν καθολικής αποδοχής και στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ. Επίσης είχε συνεργαστεί και παλιότερα με το θέατρο της Πάτρας σκηνοθετώντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, παράσταση που είχε παρουσιαστεί με επιτυχία στον κλειστό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Βέβαια το μεγάλο ζητούμενο είναι το πώς θα βαδίσει η σχολή δραματικής τέχνης από εδώ και πέρα μετά την κρίση που προέκυψε το καλοκαίρι και τις αλλαγές που ψηφίστηκαν και θέλει να προωθήσει η Δημοτική αρχή Πελετίδη, οι οποίες και δέχθηκαν δριμεία κριτική από τα μέλη της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο, από πολλούς σπουδαστές αλλά και από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή που έκαναν λόγο για υποβάθμιση της σχολής.

Επίσης το ζητούμενο και ερώτημα είναι τι θα γίνει με νέους σπουδαστές, αν δηλαδή θα γίνουν εισαγωγικές, κατατακτήριες εξετάσεις για νέους που θέλουν να μπουν και να σπουδάσουν υποκριτική στη σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Επίσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί το τιμ των καθηγητών για την καινούρια περίοδο (για παράδειγμα ο κ. Αμπαζής δεν θα διδάξει φέτος αφού όπως ο ίδιος είπε αποκλείστηκε). Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις να προσθέσουμε πως διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής στη σχολή της Πάτρας ενώ συνεργάζεται και με την Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture