Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Λεύκωμα για τα 30χρονα της Oικολογικής Κίνησης Πάτρας παρουσιάζεται στο Πολύεδρο

Το Λεύκωμα για τα 30χρονα της Oικολογική...

Την Τρίτη 27/9/2016 στις 20.00

Τα τριαντάχρονα της γιορτάζει φέτος η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο, η ΟΙΚΙΠΑ ετοίμασε μία σημαντική έκδοση. Πρόκειται για το λεύκωμα δράσης της Οικολογικής Κίνησης όπου καταγράφονται οι παρεμβάσεις της κατά  την χρονική περίοδο 1986-2016.

Παράλληλα ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για τη διαχρονική πορεία των κυριότερων περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή όπως η ποιότητα ζωής στην πόλη, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα ορεινά οικοσυστήματα,  το δάσος της Στροφυλιάς, κλπ.

Ήταν ένα «στοίχημα ζωής» για τα μέλη της Κίνησης, αλλά και μια επίπονη διαδικασία προκειμένου να γίνει η απαραίτητη επιλογή μέσα από ένα τεράστιο υλικό, που θα συνέθετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, στον περιορισμένο χώρο ενός λευκώματος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Το αποτέλεσμα είναι μια καλαίσθητη έκδοση 124 σελίδων που κοσμείται από επιλεγμένες φωτογραφίες και άλλο αρχειακό υλικό.

Η ΟΙΚΙΠΑ προσφέρει αυτό το λεύκωμα στην τοπική κοινωνία, θεωρώντας ότι αποτελεί σημαντική πηγή γνώσης για τους ενεργούς πολίτες αλλά και τους μελετητές που θα θελήσουν να «εντρυφήσουν» στην περιβαλλοντική ταυτότητα της πόλης.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού αυτού λευκώματος της ΟΙΚΙΠΑ θα γίνει την Τρίτη 27/9/2016 στον κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147, στις 8 το βράδυ.

Για την έκδοση θα μιλήσουν στην εκδήλωση, οι:

-          Περικλής Κοροβέσης, συγγραφέας – δημοσιογράφος

-          Ανδρέας Λάζαρης, αρχιτέκτονας

-          Κωνσταντίνος Μάγνης, δημοσιογράφος.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με  τους Χρήστο Δεληβοριά (πιάνο), Νίκο Τσούκαλη (κιθάρα) και Άννα Φτερνιάτη (τραγούδι).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture