Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταιγίδες από αύριο το μεσημέρι - ΔΕΙΤΕ πως αναμένεται να εξελιχθεί σταδιακά η κακοκαιρία-Αναλυτικές προγνώσεις

Πάτρα: Καταιγίδες από αύριο το μεσημέρι ...

Από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλαο Σερέτη

Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης έχει ήδη κατέλθει στην Βόρεια Ιταλία και από εκεί θα αρχίσει να διαγράφει μια ανατολική-νοτιοανατολική πορεία.Παράλληλα θα εμπλουτίζεται με υγρασία από τα σχετικά θερμά (ακόμη) νερά της Μεσογείου.Το χαμηλό αυτό θα αρχίσει ήδη από τις επόμενες ώρες να μεταβάλει τον καιρό της χώρας μας αρχής γενομένης από τα Βορειοδυτικά.

Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας

Κυριακή 18/9:Μέσα στο 24ωρο αυτό αναμένονται κατά περιόδους μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες από το ύψος της Δυτικής Στερεάς και βορειοδυτικότερα.Οι διάσπαρτες καταιγίδες αφορούν το Βόρειο Ιόνιο και την παράκτια Ήπειρο.Πιθανότητα για όμβρους υπάρχει κατά τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες και στο υπόλοιπο Ιόνιο καθώς και στην ορεινή-ημιορεινή Αχαία,πέριξ του Παναχαϊκού όρους.Ο υδράργυρος όσον αφορά τις μέγιστες τιμές του θα αγγίξει στα δυτικά πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα τους 28-29oC κατά μέσον όρο.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο στα 3-4bf.Στα παράκτια θα είναι πιο ασθενείς.

Δευτέρα 19/9:Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.Ισχυρά τα φαινόμενα κατά τόπους.Η θερμοκρασία σε πτώση.Οι μέγιστες τιμές όχι πάνω από τους 23-25oC κατά μέσον όρο.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί με μέγιστες εντάσεις τα 5-6bf.

Τρίτη 20/9:Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν διατήρηση του άστατου καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη την δυτική Ελλάδα με τον κύριο όγκο των φαινόμενων να εντοπίζεται μέχρι το πρώτο μισό του 24ώρου.Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Τρίτης.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 5-6bf στο Ιόνιο.

Τάση Για Υπόλοιπη Εβδομάδα:Τα μέχρι ώρας δεδομένα θέλουν διατήρηση του άστατου καιρού σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας κατά την διάρκεια της Τετάρτης και κατά το 1ο μισό της Πέμπτης με εξασθένηση των φαινομένων καθώς και παύση αυτών μέσα στην ημέρα.Όμως υπάρχει κάποια πιθανότητα,μετά από ένα πρόσκαιρο διάλειμμα,να μας επισκεφθεί νέο βαρομετρικό χαμηλό προς την επόμενη Κυριακή.Είναι νωρίς όμως να αναφερθούμε με λεπτομέρειες για την προαναφερθείσα πιθανή υποτροπή του καιρού.

Πρόγνωση Καιρού Πάτρας

Κυριακή 18/9:Αρχικά αίθριος ο καιρός στην πόλη.Προς το μεσημέρι θα αρχίζει να εμφανίζεται μια αραιή συννεφιά η οποία ολοένα και θα πυκνώνει με την πάροδο των ωρών.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-28oC και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς.

Δευτέρα 19/9:Άρχικά πυκνές νεφώσεις.Ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες,συνοδεία ηλεκτρικών, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή κυρίως κατά το 2ο μισό του 24ωρου.Στα πιο δυτικά τμήματα του νομού Αχαίας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα φαινόμενα αυτά να έχουν έντονο χαρακτήρα.Η θερμοκρασία από 20 έως 25oC ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα 3-4bf και στον Πατραϊκό δεν αποκλείεται 5αρι.

Τρίτη 20/9:Διατήρηση του άστατου καιρού στην περιοχή με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο στο 1ο μισό του 24ώρου.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18-23oC ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα 3-4bf.

Τάση Για Υπόλοιπη Εβδομάδα:Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία υποστηρίζουν το σενάριο περί διατήρησης του άστατου καιρού κατά την διάρκεια της Τετάρτης και μέχρι το πρώτο μισό της Πέμπτης.Όπως προαναφέρθηκε,μετά από ένα διάλειμμα μέχρι και το Σάββατο,τα προγνωστικά μοντέλα εμφανίζουν σενάριο εκ νέου υποτροπής του καιρού την Κυριακή,το οποίο θα αναλυθεί περαιτέρω σε νεότερο άρθρο.

Όσον αφορά την θερμοκρασία αυτή δεν διαφαίνεται να σημειώνει κάποια αξιοσημείωτη άνοδο μέχρι και το τέλος της εβδομάδας στην πόλη της Πάτρας.

ΥΓ: Περιττό,θεωρώ,να αναφέρω ότι όταν βλέπουμε κάποια καταιγίδα να πλησιάζει προς την περιοχή μας αποφεύγουμε τις οποιουδήποτε είδους μετακινήσεις.

Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης-Ρωμανός Πατρών
&
Για το meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις