Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Φινάλε στα Βραχνέικα την Πέμπτη για τον θερινό Κινητό κινηματογράφο του Δήμου Πατρέων

Φινάλε στα Βραχνέικα την Πέμπτη για τον ...

Θα παιχθούν τα φιλμ «Διώνη» και «Orfeu»

Ο θερινός Κινητός κινηματογράφος που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων το φετινό καλοκαίρι μας αποχαιρετά με δύο εξαιρετικές ταινίες στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο στα Βραχνέικα, αυτή την Πέμπτη 15/9/2016 στις 9.30 το βράδυ.

Όλα έχουν ένα τέλος...

Δυστυχώς, ελάχιστα, έχουν και μια νέα αρχή...

Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι θα γίνει με τον "Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο"...

Θα προβληθούν τα φιλμ «Διώνη» και «Orfeu».

ΔΙΩΝΗ του Θάνου Ψυχογυιού

(Ελλάδα, 2014, 16', ντοκυμαντέρ, έγχρωμο)

Ένα μουσικό ντοκυμαντέρ για την παράδοση και τη σχέση μας με αυτή. Η "Διώνη", ένα νέο γυναικείο πολυφωνικό φωνητικό σχήμα, προσπαθεί, ταυτόχρονα, να διατηρήσει τα πολυφωνικά ηπειρώτικα ακούσματα που απέκτησε βιωματικά και να δημιουργήσει έναν πιο σύγχρονο και προσωπικό τρόπο έκφρασης.

"ORFEU" του Carlos "Caca" Diegues

(Βραζιλία, 1999, 115’, μυθοπλασία, έγχρωμο)

O 76χρονος Carlos Diegues, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Βραζιλίανους σκηνοθέτες ("Quando o Carnaval Chegar", "Xica Da Silva", "Bye Bye Brazil", "Deus e Brasileiro"), σαράντα χρόνια μετά από το αριστούργημα του Marcel Camus "Orfeu Negro", προσεγγίζει με τον δικό του μοντέρνο τρόπο το θεατρικό έργο του Vinicius De Moraes "Orfeu da Conceiçao".

Με την βοήθεια της μοναδικής φωτογραφίας του Αffonso Beato και της μουσικής του θρυλικού Caetano Veloso, ο Diegues μεταφέρει την δράση σε μιά φαβέλα του Ρίο, όπου από την μιά κυριαρχεί ο πόθος γιά την ζωή κι από την άλλη ο θάνατος από την βία και την διακίνηση ναρκωτικών. Παραμονές Καρναβαλιού ο νεαρός μουσικός Ορφέας (Orfeu) ερωτεύεται την νεοφερμένη από τον Αμαζόνιο Ευριδίκη (Euridice). Στο τέλος θα κατέβει στην επίγεια κόλαση της φαβέλας στην προσπάθειά του να ξαναφέρει στην ζωή την αγαπημένη του...

Τις επιλογές των ταινιών του Κινητού κινηματογράφου έκανε ο Νίκος Καββαδίας.

*Στο μεταξύ η προβολή του ντοκιμαντέρ «LT 22 Radio La Colifata» του Κάρλος Λαρόντο που θα γινόταν από τον Κινητό Κινηματογράφο, απόψε Τετάρτη στις 21.30 στον πεζόδρομο Παντανάσσης, ακυρώνεται, όπως αναρτήθηκε στο facebook.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture