Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε ο μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών της υψίφωνου Ήρας Ζέρβα με πτυχιακή συναυλία στη Ρώμη

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε ο μεταπτυχιακός κύκλ...

Η εξαιρετική απόδοση της στην εξεταστική παρουσίαση είχε αποτέλεσμα να λάβει πολύ υψηλή βαθμολογία

Με την πτυχιακή συναυλία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στη Sala Accademica του Conservatorio di Santa Cecilia της Ρώμης, ολοκληρώθηκε ο μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών της υψίφωνου Ήρας Ζέρβα, στο λυρικό τραγούδι.

Η νεαρή λυρική καλλιτέχνιδα ερμήνευσε τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο της Gilda από το Rigoletto του Giuseppe Verdi.

Τόσο η άριστη επίδοση κατά τη διάρκεια των σπουδών, όσον και η εξαιρετική απόδοση στην εξεταστική παρουσίαση είχαν ως αποτέλεσμα το βαθμό 110 e lode, ο οποίος είναι η ύψιστη βαθμολογία που μπορεί να δοθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ιταλίας και απονέμεται ως ένδειξη εξαιρετικών δεξιοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη Ελληνίδα που αποφοιτά από το φημισμένο διεθνώς Conservatorio di Santa Cecilia στον τομέα της Μονωδίας και μάλιστα με τιμητική διάκριση.

Η Ήρα Ζέρβα έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1987. Οι γονείς της, Έφη Καββαδία (πιανίστα) και ο πατέρας της Φώτης Ζέρβας, την ώθησαν προκειμένου να ξεκινήσει τις μουσικές της σπουδές, στην ηλικία των έξι. Απόφοιτος μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στο Λυρικό Τραγούδι στο Conservatorio di Santa Cecilia στη Ρώμη, στην τάξη της Anna Maria Ferrante, με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και διάκριση. Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση της Μουσικής Ψυχολογίας. Κάτοχος Διπλώματος Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α' βραβείο, τάξη Αικατερίνης Ζορμπά, και Διπλώματος Μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη Ρόζας Πουλημένου. Κάτοχος πτυχίου Αρμονίας με καθηγητή το Μαέστρι Σταύρο Σολωμό και Αντίστιξης με καθηγητή το Σπύρο Ρουβά, με βαθμό Άριστα.

Έχει κερδίσει το τρίτο βραβείο στο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό της Unesco κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Ιταλία (Roma, Varese, Caldarola), στην Ισπανία (Valencia) και στην Ελλάδα (Αθήνα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Πάτρα), ενώ ως χορωδός (μέλος των χορωδιών του Καλλιτεχνικού Ομίλου της «Πολυφωνικής» και του Ιονίου Πανεπιστημίου) σε χώρες της Ευρώπης όπως Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Τσεχία κι Ελλάδα. Παρακολούθησε σεμινάρια Λυρικού Τραγουδιού με τους καθηγητές Luis Rafael Salomon, Anna Maria Ferrante, Paola Pisa, Katerina Beranova, Pietro Ballo, Δημήτρη Γιάκα, Χριστόφορο Σταμπόγλη, Νίκο Τσούχλο, Βαρβάρα Τσαμπαλή, Μάτα Κατσούλη, Ρόζα Πουλημένου.

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθηγήτρια Μονωδίας, καθηγήτρια Πιάνου και υπήρξε υπεύθυνη Φωνητικής Προετοιμασίας στην Παιδική Χορωδία της Χορωδίας Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture