Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δεν ανακατασκευάζεται το ιστορικό κτίριο του Μινιόν

Δεν ανακατασκευάζεται το ιστορικό κτίριο...

Προς το παρόν τουλάχιστον

Δεν ξεκινά προς το παρόν η ανακατασκευή του ιστορικού κτηρίου του Μινιόν στο κέντρο της πρωτεύουσας, που μετρά 18 χρόνια, κλειστό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο που γίνεται είναι η αναμόρφωση της πρόσοψης του, προκειμένου να «εξαλειφτούν» τα σημάδια της πολύχρονης εγκατάλειψης του.

Αυτό αναφέρει το insider.gr, επικαλούμενο κύκλους της Folli Follie  στην οποία ανήκει το κτίριο, μετά τα όσα ακούστηκαν περί έναρξης ανακατασκευής του.

Μάλιστα η εισηγμένη, πρόκειται να ανακοινώσει την είδηση κάλυψης την πρόσοψης του, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η αναβίωση του Μινιόν, θυμίζει σε πολλούς «το γεφύρι της Άρτας» καθώς όσες προσπάθειες και αν έγιναν για την αξιοποίηση του, δεν έχει προχωρήσει καμία.

Μετά και το «ναυάγιο» της συμφωνίας ανάμεσα στο Δημόσιο και τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο του ομίλου Folli Follie, ιδιοκτήτη του θρυλικού πολυκαταστήματος, για την μετεγκατάσταση των διευθύνσεων και υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, τα σχέδια για την μετατροπή του σε νέο εμπορικό κέντρο ήρθαν προσφάτως, ξανά στο προσκήνιο.

Οι πληροφορίες ήθελαν την διοίκηση της Folli Follie να εξετάζουν την επαναλειτουργία του Μινιόν ως πολυκατάστημα, ωστόσο οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία, δεν αφήνουν περιθώρια για νέες – τέτοιου τύπου – επενδύσεις.

Ως εκ τούτου, οι όποιες εργασίες για την «επιστροφή» του Μινιόν έχουν μπει – προς το παρόν - στον... πάγο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μέτοχοι του FF Group περιμένουν την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, αλλά και την υλοποίηση έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ανακατασκευή του πολυκαταστήματος και το Μινιόν να αποτελέσει ξανά πόλος έλξης για χιλιάδες καταναλωτές.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο που στέγασε ένα από τα πιο γνωστά πολυκαταστήματα του προηγούμενου αιώνα, παραμένει άδειο και αναξιοποίητο από το 1998 που το Μινιόν χρεοκόπησε.

Ήταν ένα κτήριο-στολίδι στην περιοχή της Ομόνοιας, το οποίο στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο κάθε χρονιά συνέρρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.

Ειδικά τα Χριστούγεννα το Μινιόν ήταν αγαπημένος προορισμός για τις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Τότε άνοιγε ο έκτος όροφος του κτηρίου που ήταν γεμάτος παιχνίδια αλλά και με ένα Άγιο Βασίλη που έβγαινε φωτογραφίες με τους μικρούς του φίλους.

Το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς το 1980 όταν μετά από εμπρησμό άρπαξε φωτιά αλλά «αναστήθηκε» σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από το 1998 και έπειτα έχουν ανακοινωθεί πολλές φορές διάφορα σχέδια αξιοποίησης του τα οποία όμως δεν προχώρησαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά